GENBRUGSPLADSER

GENBRUGSPLADSER

Det er I/S Reno-Nord, der står for driften af Mariagerfjord Kommunes genbrugspladser. For spørgsmål om genbrugspladserne kan I/S Reno-Nord kontaktes på tlf. 98 15 65 66  eller www.renonord.dk.

På denne side finder du oplysninger om genbrugspladsernes beliggenhed og åbningstider.

Virksomheders adgang på genbrugspladserne

De seneste år har virksomhederne betalt for at benytte genbrugspladserne, uanset om de rent faktisk benyttede denne mulighed eller ej. Den ordning er nu ophævet. Fra den 1. januar 2012 vælger de enkelte virksomheder selv, om de vil aflevere deres affald på genbrugspladserne.

Vælger en virksomhed at aflevere affald på genbrugspladsen, er det ikke nødvendigt med tilmelding. Fra den 1. januar bliver nummerpladen på virksomhedens køretøj automatisk registreret ved ankomsten til genbrugspladsen. Chaufføren skal indtaste køretøjets type på en touch-skærm, og angive om han medbringer miljøfarligt affald. Herefter er der fri adgang til genbrugspladsen.

Virksomheden skal betale pr. gang genbrugspladserne benyttes. Prisen afhænger af hvilken type køretøj virksomheden benytter til at transportere affaldet. Uanset køretøjets type må totalvægten ikke overstige 3.500 kg.

Kategori Pris ekskl. moms
Varebil 75 kr.
Varebil med trailer300 kr.
Kasssevogn300 kr.
Kassevogn med trailer 450 kr.
Ladbil 450 kr.
Ladbil med trailer600 kr.

Miljøfarligt affald

Miljøfarligt affald koster 6 kr.+ moms pr. kg at aflevere, og virksomheden må højst aflevere 200 kg af den type affald om året på genbrugspladserne. Virksomheden modtager en kvittering for den mængde farligt affald virksomheden afleverer.

Ofte stillede spørgsmål fra borgere og virksomheder:

Skal jeg som borger både betale over private forbrugsafgifter og pr. gang?
Nej, som privat borger trykker du dig ind på skærmen som privat, hvorefter bommen går op og du kører ind uden ekstra beregning.

Skal jeg som virksomhed både betale det jeg gjorde i 2011 og pr. gang?
Nej, den nye ordning erstatter den gamle. Altså vil virksomheder, der kommer på pladsen fremover betale et årligt administrationsgebyr til kommunen samt en takst pr. gang de benytter pladsen. Når en virksomhed besøger genbrugspladsen, bliver nummerpladen registreret og regningen efterfølgende sendt til virksomheden.

Virksomheder med en omsætning over 300.000 kr. skal betale det årlige administrationsgebyr uanset om de benytter genbrugspladserne eller ej.

Hvad dækker administrationsgebyret?
Det er kommunens omkostninger forbundet med bl.a. regulativer, information, IT-systemer, planlægning og administration af ordninger m.m.

Hvad gør jeg, når jeg som virksomhed kommer i min private bil?
Hvis du trykker ”erhverv” og bilen er registreret som privat, vil du blive kontaktet for at høre, hvilken virksomhed regningen skal sendes til.

Jeg har en bil på "papegøjeplader". Hvordan vides hvornår jeg skal betale for at benytte genbrugspladsen?
Ved touchpanlet ved indgangen bliver du spurgt, om du kommer som privat eller erhverv. Taster du ”erhverv”, skal du betale for dit besøg. Taster du ”privat”, har du allerede betalt for besøget. Der bliver foretaget systematiske stikprøver at dit valg.

Jeg har en "ren gulpladebil" og ønsker at aflevere privat affald i den. Skal jeg så betale?
Systemet vil taksere dette besøg som erhvervsmæssigt uanset om du trykker privat eller erhverv, da biltypen ikke er beregnet til privat kørsel.

Når jeg som virksomhed kommer i et køretøj med trailer og der kun er affald i traileren og bilen er fyldt op med værktøj, skal jeg så alligevel betale for bilen?
Ja, taksterne er gennemsnitsberegninger lavet ud fra, at biler i gennemsnit har en vis mængde affald med, afhængigt af størrelsen på køretøjet.

Hvad så, når min trailer eller bil ikke er helt fyldt?
Så skal du stadig betale for en hel bil eller trailer.
Det kan derfor være en fordel for dig i større biler at samle en større mængde affald, inden du kommer på pladsen.


Sidst opdateret: 17-11-2015

KONTAKT


Miljøafdelingen

Østergade 22

9510 Arden

Tlf. 97 11 30 00

Mail til raadhus

 

Postadresse

Nordre Kajgade 1

9500 Hobro

Att: Miljøafdelingen


Brit Ditlev Brunø

Tlf. 97 11 36 58


Morten Søgaard Rasmussen

Tlf. 97113638


Helle Kragelund

Tlf. 97 11 38 71


Om Cookies