Naturen på golfbanen blomstrer


Du kender sikkert golfbaner som sirligt klippede greens og velplejede fairways, men om et par år ser det helt anderledes ud på golfbanen i Hobro. Her vil der nemlig være blomsterrige græsenge med summende bier og flaksende sommerfugle imellem de flotte baner.

Det er Hobro Golfklub, der har taget initiativ til, at golfbanen bliver levested for en myriade af vilde dyr og planter. Det sker i samarbejde med den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening og Mariagerfjord Kommune.

Hobro Golfbane ligger klods op af kommunens fineste natur langs Mariager Fjord. Klubben vil indrette driften på golfbanen, så blomster og sommerfugle nemmere kan sprede sig fra de omkringliggende naturarealer og ind på golfbanen til glæde for natur og golfspillere. Døde træer udlægges til insekter og svampe, stenbunker til firben og de små damme og vandhuller renses op til glæde for padderne.

Frivillige fra Danmarks Naturfredningsforening har blandt andet talt fugle og registreret padder i vandhullerne, mens kommunens biologer systematisk følger udviklingen fra græsmark til blomstereng.

Golfklubben og frivillige fra Danmarks Naturfredningsforening har desuden bygget fuglekasser, som er hængt op på golfbanen. De er allerede indtaget af ynglende fugle.  

Udviklingen af den nye natur vil nøje blive overvåget, så der bliver indsamlet viden om, hvad der gavner de vilde arter.

Der er gode muligheder for at besøge banen og se naturen tage form. En række plancher i området fortæller om projektet, ligesom der er lavet en folder, som viser en markeret sti henover banen.

På sigt arbejdes der på at gøre stien til en del af den meget benyttede ”Panoramarute” langs Mariager Fjord. 

Golfklubben og naturfredningsforeningen fik Mariagerfjord Kommunes Miljøpris 2019 for projektet.

Læs mere om projektet og se den nye sti henover golfbanen på Hobro Golfklubs hjemmeside.

 

Sådan bidrager du hjemme eller i boligforeningen

Initiativerne på golfbanen illustrerer, at man fint kan kombinere golfspil og natur. Den måde at tænke natur sammen med andre formål vil forhåbentlig inspirere i mange andre sammenhænge, hvor der er et stykke jord til overs, som passende kan gives tilbage til naturen. Det kan være et hjørne i en have, et fællesareal i en grundejerforening eller en græsplæne foran en virksomhed. Sådan vil du hurtigt kunne invitere den vilde natur indenfor til glæde for både natur og mennesker. Det kan være i form af blomster, bunker af sten og kvas eller måske et lille vandhul, der hurtigt vil blive levested for insekter og padder.
 

Opdateret 23.04.21    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?