Bernadottegården


Bernadottegården har 48 plejeboliger. Det ligger naturskønt med egen sø centralt i Hadsund. Der er let adgang til indkøbsmuligheder.

Boligerne

Boligerne er 57 – 70 m2 inkl. fællesareal og indeholder kombineret stue og soveværelse, badeværelse og et lille tekøkken. Derudover hører et lille kælderrum til hver bolig. Næsten alle boliger har egen terrasse med undtagelse af 5 boliger, hvoraf 2 har fransk altan. 

Aktiviteter

Dagcentret er en del af huset, og består af en ergoterapi og en fysioterapi. I ergoterapien er der mange former for aktiviteter for eksempel vævning, syning, stoftryk, strikning, kortspil m.m., mens der i fysioterapien er mulighed for vedligeholdende træning. Derudover er der tilbud om banko, sang og gudstjeneste.

Bernadottegårdens historie

Bernadottegården blev taget i brug den 1. januar 1977. De første 25 år som selvejende institution med fortrinsret for besættelsestidens ofre til halvdelen af boligerne og herefter som kommunalt plejecenter Den blev opført som en selvejende institution af Hadsund Kommune i samarbejde med Bernadottefonden.
Bernadottegården  er opkaldt efter grev Folke Bernadotte og er bygget helt i hvidt ligesom de hvide busser, der bragte fangerne hjem fra Tyskland.

Malerierne som pryder Bernadottegårdens vægge er skænket af Helga og Chr. Wasehus.

Bomærket er tegnet af kunstneren Carlo Wognsen specielt til Bernadottegården i Hadsund. Bomærket symboliserer Frihedskæmperens armbind i rødt, hvidt og blåt  på en lysegrøn bund for foråret med Churcills V-tegn i guld med den evige ild ovenover. Birthe Wognsen udførte kunstværket som  mosaikfrise på gavlen ud mod Hornbechvej.

Husleje og Depositum

Huslejen er mellem 4.900 - 5.800 kr. alt efter størrelse. Indskuddet ligger mellem 18.300 - 21.700 kr.

Tilsynsrapport

Læs og hent tilsynsrapporten for Bernadottegården.

Læs rapporten for uanmeldt tilsyn på plejecentret.

Billeder fra Bernadottegården



  • Bernadottegården
  • Bernadottegården med sø
  • Bern - Stue sofa
  • Bern - stue seng
  • Bern Gang ved Birgit
  • Bern Gang ved C
  • Bern - gang ved indgang
  • Logo Bernadottegården

Kontakt


Plejecentret Bernadottegården


Opdateret 02.02.21    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?