Kørekort


Du kan få udstedt kørekort ved at henvende dig personligt til et hvilken som helst borgerservicecenter i Danmark. I Mariagerfjord Kommune kan man få lavet Kørekort hos Borgerservice i Hadsund, Himmerlandsgade 9, 9560 Hadsund og hos Borgerservice Hobro, Korsgade 2, 9500 Hobro.

Dit første kørekort 

Når du skal have kørekort for første gang, skal du henvende dig til en køreskole, som vejleder om hele forløbet vedrørende undervisning, køreprøve og ansøgning.

Her kan du læse mere om dit første kørekort

Fornyelse og ændring

Fornyelse af kørekortet kan i nogle tilfælde kræve en lægeattest. Du skal medbringe et pasfoto til lægen. Lægeattesten skal du aflevere personligt til Borgerservice.

I Borgerservice Hobro og Hadsund kan du få taget foto i vores fotostander.

Her kan du læse mere om fornyelse og ændring af kørekort

Frakendelse af kørekort

Hvis du vil generhverve dit kørekort, eller dit kørekort er betinget frakendt, skal du møde personligt op i Borgerservice.

Her kan du læse mere om frakendelse og generhvervelse af kørekort

Mistet kørekort

Har du mistet dit kørekort, er det meget slidt eller ønsker du et kørekort af kreditkorttypen skal du henvende dig til Borgerservice med et pasfoto og legitimation.

Her kan du læse mere om mistet kørekort

Fra udenlandsk til dansk kørekort

Hvis du har et kørekort fra et EU-land eller Island, Norge eller Liechtenstein kan du muligvis bruge det i Danmark så længe det er gyldigt. Har du kørekort fra et af disse lande og folkeregisteradresse i Danmark, kan/skal du få byttet kørekortet til et dansk EU-kørekort, dette kræver ikke køreprøve.

Her kan du læse mere om ombytning fra udenlandsk til dansk kørekort

Internationalt kørekort

Dit danske kørekort gælder i hele EU. I lande uden for EU kan det anbefales også at medbringe et internationalt kørekort.

Her kan du læse mere om kørekort i udlandet

Hvad koster dit kørekort

Her kan du se hvad dit kørekort koster

Kontakt


Pia Vraa

Borgerservice Hobro

  •  97113127
  •  

Helle Marie Christensen

Borgerservice Hadsund

  •  97113105
  •  

Opdateret 03.11.20    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?