Bærbar computer der viser forsiden af selvbetjeningssiden for "Dit Affald"

Dit affald

Se hvornår du få tømt dine affaldsbeholdere, anmeld manglende tømning, tilmeld dig vores sms og email service, eller lav ændringer til din affaldsordning.


Luftfoto af genbrugsplads

Genbrugspladser

Kør selv på genbrugspladsen, når du har brug for det. Genbrugspladserne kan benyttes både af privatpersoner og af virksomheder.
Børnecykel, træbord, mikrobølgeovn står på fortovet til afhentning af storskrald

Storskrald

Storskrald er f.eks. barnevogne, cykler, fjernsyn, elektronik, jern og metal, haveaffald, køleskabe, vaskemaskiner, møbler og madrasser, gulvtæpper og pvc-plast.


Haveaffald - afklippede grene i en trillebør

Haveaffald og afbrænding

Haveaffald er for eksempel græs, blade, grene og hækafklip. Kan det komposteres og hvordan var det nu lige med afbrænding af haveaffald til Sankt Hans?
Mand i arbejdstøj sorterer farligt affald

Farligt affald

Farligt affald er f.eks. maling, lim, olierester, sprøjtegifte, salt- og eddikesyre, benzin, rengøringsmidler, batterier, lysstofrør og lavenergipærer.


Kran ved rester af et hus der er blevet revet ned

Bygge -og anlægsaffald

Bygge -og anlægsaffald kan opstår ved nedrivninger, renoveringer, tilbygninger og nybyggerier.
Skraldespande ved hvid hus

Adgangsforhold

Du behøver ikke hjælpe din skraldemand med at slæbe. Men du må meget gerne gøre det så nemt som muligt for ham at passe sit arbejde. Det gør du ved at sørge for, at der er fri adgang til dine beholdere.
Restaffald tom emballage som pizzabakker, mælkekarton og smørpakke

Sorteringsvejledning

Sådan sorterer du dit affald så den kan blive genanvendt bedst muligt. Hvordan skal du sortere dit affald til genbrugspladsen, hvad er restaffald, må pizzabakker komme i småt papir og pap og hvad gør du med dine glasflasker?
Billede af Mariagerfjord affaldsguide

Affaldsguide

Vi har en klar version - vi skal være Danmarks reneste kommune. Med en smule omtanke i hverdagen kan vi sammen gøre en stor forskel for miljøet.
Resursen - genbrugsbutik set udefra med personale forand bygningen

Resursen

På genbrugspladsen i Hobro finder du genbrugsbutikken Resursen. 
Logo Miljøagenter

Miljøagenter

Miljøagenterne er en række af frivillige organisationer, som arbejder for et bedre miljø ved at vejlede om affaldssortering og genbrug.

Selvbetjening