
Anders Peter Kildahl Væsel
- Født 1990
- Ansat siden januar 2021
- Dobbeltdagplejer sammen med min hustru
- Uddannet laborant
- Bor sammen med min hustru, Silje og vores børn Gaia '14 og Elias '17
- Husdyr; ingen
- Allergivenligt hjem
- 100% røgfrit
Livet i dagplejen
Jeg er den ene halvdel af en dobbeltdagpleje, så min hustru og jeg har tilsammen 8 faste børn i huset. Jeg er den primære for min børnegruppe. Det har størst betydning i starten, hvor jeg står for den første tilknytning, og senere specielt når de bliver afleveret og når de bliver hentet. Det at være to voksne om børneflokken, giver en masse muligheder - vi er både en mandlig og kvindelig rollemodel, og har mange forskellige vinkler at byde ind med. Vi deler gerne børneflokken op i løbet af dagen, så der er plads til at fordybe sig i mindre grupper. Nogle gange opdeler vi efter alder, andre gange køn, og andre gange igen er det efter interesser eller relationer. Det sker også ofte, at børnene helt naturligt fordeler sig i forskellige rum, hvor vi så følger dem, og det dermed ikke er en "planlagt" opdeling.
Det er vigtigt for mig, at dagligdagen er fyldt med nærvær og ro til fordybelse, så børnene i samspil med både hinanden og jeg kan udforske og udfordre de indtryk, udtryk og aftryk vi møder i løbet af dagen. Jeg er især optaget af børns initiativer, og er meget opmærksom på at følge deres store og små signaler og interesser – hver gang det er muligt.
Jeg beskæftiger mig desuden meget med børnenes bevægelsesglæde, og her danner naturen især en fantastisk og unik ramme for udfoldelse. Derfor lægger jeg en stor værdi i at gå på opdagelse i naturen med børnene, hvor vi sammen kan undres og undersøge fænomener på vores vej.
Rammen jeg tilbyder
Jeg bor i et hyggeligt 2 etages træhus, hvor underetagen danner rammen for dagplejelivet hos mig. Det har stor betydning for mig, at børnene også indendørs har mulighed for at gå på opdagelse, og netop derfor har jeg prioriteret at vi kan lege, danse, løbe og fordybe os både på legeværelset og tumlerummet, såvel som i entréen, køkkenalrummet og stuen. Således kan børnene samles og fordele sig, alt efter hvad det enkelte barn har behov for.
Udenfor er vi primært i forhaven, hvor sansegyngen, rutsjebanen og klatretræerne bruges flittigt. Om sommeren og efteråret nyder vi havens mange frugter – alt fra skovjordbær og hindbær til blommer, æbler og pærer. Jeg har en carport med plads til at barnevognene kan stå tørt og godt, også gerne weekenden over.
Hver 14. dag er vi i Heldagslegestue i Mini Hallen. Her har vi fornøjelsen af at møde de andre dagplejebørn og dagplejere i Mariager, hvilket styrker trygheden fx i forbindelse med gæstepleje. Børnene lærer også at indgå i større sociale sammenhænge og får tilegnet sig det fornødne mod der ruster dem til børnehavelivet mm. Derudover besøger vi børnehaverne på flere tidspunkter for at skabe en tryg brobygning.
Vores samarbejde omkring jeres barn
Et godt og ærligt samarbejde mellem os, er en forudsætning for at børnene kan trives. Derfor er det særligt vigtigt at der er plads til, at både I og jeg kan give udtryk for, om der er noget vi undrer os over. Det kan være alt fra noget lavpraktisk som om skoene passer, til den daglige rytme, til den pædagogiske tilgang eller noget helt fjerde. Vi skaber sammen den gode hverdag for jeres barn, og selv umiddelbart unødvendige detaljer kan have betydning. Derfor er kommunikationen i overgangen fra hjem til dagpleje – og omvendt – central hos mig. Her taler vi både om barnets soverytme, måltider, humør og betydningsfulde begivenheder, der alt sammen har indflydelse på barnets reaktioner dagen igennem.
Det der optager mig
Det optager mig at være en tryg base for børnene. Derfor er jeg ofte på gulvet sammen med børnene, så alle har mulighed for at udforske og udfordre sig selv, og stadig har adgang til en tryg "havn", når de har behov for det. Det giver også mig unikke muligheder for at observere hvor det enkelte barn er i sin udvikling - hvor vi skal støtte, og hvor vi kan udfordre.