Bryst


Har du fået en bevilling, kan vi hjælpe dig med genoptræning efter et forløb med brystkræft. Forløbet indledes med en samtale, hvor dit behov for genoptræning afklares med en forundersøgelse.

Træningsforløb

Har du fået bevilliget genoptræning efter indlæggelse på sygehus eller en sygdomsperiode? Så har vi et forløb til dig. 

Her kan du se, hvem der kan få bevilliget genoptræning.

Dit forløb med genoptræning indledes med en samtale mellem dig og en af vores terapeuter. Til den indledende samtale afklares dit behov for genoptræning med en forundersøgelse. Her fastsætter vi sammen målet for dit forløb. Efter den indledende samtale begynder din træning.

Træningen består primært af holdtræning. Der tilbydes i særlige tilfælde individuel træning, hvis vores terapeuter vurderer, at du har behov for dette.

Træningsindhold

Træningen varetages af 1 fysioterapeut eller 1 ergoterapeut.

Holdtræning

Holdtræningen finder sted 2 gange om ugen i op til 12 uger. Varigheden er 60 minutter pr. gang. Træningens indhold kan for eksempel være:

  • udspænding og bevægelighed
  • stabilitet og styrke
  • behandling af arvæv
  • forebyggelse af væskeophobning (ødem)
  • introduktion og vejledning til hjemmeøvelser

I særlige tilfælde kan holdtræningen delvist erstattes af individuel træning op til 2 gange om ugen. Varigheden er 30-60 minutter pr. gang.

Praktiske oplysninger

Medbring sko til indendørs brug, praktisk tøj, håndklæde og vandflaske til træning. 

Vi har også mulighed for at tilbyde træning i bassin. Hvis terapeuten vurderer, at du har behov for bassintræning, så vil du få information om, hvad du skal medbringe.

Opdateret 26.08.20    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?