Varme i byen og på landet


Her kan du læse mere om varme hvor du bor

Fjernvarme i byerne

I Mariagerfjord Kommune er de fleste villaer i de større byer og flere landsbyer tilsluttet fjernvarme eller naturgas. 

Kontakt det lokale fjernvarmeværk for at høre, om du kan få fjernvarme eller kontakt Knud Erik Jensen, Teknisk Sekretariat.

Varme på landet

Huse på landet og i mindre landsbyer har hver især sin egen varmeløsning. Der er et utal af muligheder fra biobrændsel, jord -og luftvarme, sol og vind, elvarme og fossile brændsler som olie og naturgas. 

Valg af varmekilde

Der er mange slags varmeanlæg, men hvilken skal du vælge og hvad skal du være opmærksom for at få en løsning, der passer til din bolig.
Læs mere om gode råd og få mere viden om varmeanlæg.  

Varme -og energiplanlægning

Mariagerfjord Kommune har udarbejdet en varmeplan og er i færd med strategisk energiplanlægning, hvor varme, el, gas og transport tænkes sammen. 

Varmeplanlægning

Kommunerne har i henhold til varmeforsyningsloven ansvaret for varmeforsyningsplanlægningen i byerne og det åbne land. Planlægningen skal ske i samarbejde med varmeforsyningsselskaberne i kommunerne samt naturgasselskaberne og i øvrigt inden for rammerne udstukket i varmeforsyningslovgivningen.

Strategisk energiplanlægning

I år 2050 skal energi til varme, el og transport komme fra vedvarende energi som vind, sol, biomasse, grønne gasser samt jord -og luftvarme. Men vinden blæser og solen skinner ikke altid lige, når der er brug for energi, så det er nødvendigt at lagre energi, når der er for meget af det. For at det kan lade sig gøre, skal infrastrukturen for el, gas, varme og transport kobles mere sammen end hidtil.

Kontakt


Knud Erik Jensen

Miljø

  •  97113603
  •  

Opdateret 01.12.20    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?