På rundtur i Mariagerfjord Kommune


Ta’ på rundtur om Mariager Fjord og læs lidt omkring vores kommune og Danmarks smukkeste fjord.

Vidste du at...

Vores kommune ligger i smørhullet mellem Danmarks 2. og 4. største byer, Aarhus og Aalborg, i de skønneste naturomgivelser.

I den nordlige del af kommunen, tæt på Roldskov, finder du skovbyen Arden. Herfra tager det ikke mere end en halv times kørsel og så er du i Aalborg. Kører du mod øst rammer du Kattegatkysten, hvor du finder den hyggelige ferieby Øster Hurup, der hver sommer tiltrækker glade sommerhus- og campinggæster. Byen byder blandt andet på en af nordens største træf for amerikanerbiler.

Kører du sydpå fra Øster Hurup kommer du til Hadsund, som blev grundlagt helt tilbage til 1400 tallet. Byen er opstået ved fjordens smalleste sted og blev brugt som overfart mellem Kronjylland og Himmerland. Bådende er med tiden blevet skiftet ud med en bro og er i dag en vigtig trafikal knudepunkt.
Krydser du fjorden i Hadsund og følger vejen vest på langs fjorden, kan du nyde den skønne udsigt til vandet. På vejen vil du ofte møde mange lystfiskere, der kommer fra nær og fjern for at fiske efter ørred, hornfisk og skrubber.

Omkring halvvejs op af fjorden kommer du til Mariager, en hyggelig kulturby, hvor det gode liv nydes. Byen er Cittaslow-certificeret, har et velværende saltcenter, en veteranbane og en charmerende bymidte med gamle bindingsværkhuse.

Tager du videre fra Mariager er du inden for 15 min i Hobro, som med sin stadigvæk aktive havn ligger i bunden af fjorden. Hobro er kommunens største by med et erhvervsliv der satser på nye energiformer som Brint, og en nem adgang til motorvejen E45, der kun ligger få minutters kørsel fra udkanten af byen. 

Udover de 4 største byer ligger der et væld af små landsbysamfund fordelt over hele kommunen og langs fjorden. De er hver især kendt for et godt fællesskab, et aktivt lokalsamfund og gode muligheder for børnepasning.

Et godt sted at bo, leve og arbejdeI Mariagerfjord er der aldrig ret langt til skønne naturområder, uanset hvor i kommunen du bor.
  • Hadsund bro set fra vandet mens den åbner sig
  • Mariagerfjord
  • Mariager havn fiskekutter
  • Sejlbåd på fjorden 5

Opdateret 06.03.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?