Streetkulturen rykker til Hobro


Nyhed publiceret 12. september 2019

20. september vil Søndre Skole summe af gadesport, grafitti, break dance og fede basrytmer

Billedtekst: Skateboarding er naturligvis på programmet, når Street Attack rammer Hobro.

DGI's landsdækkende karavane Street Attack lægger nemlig vejen forbi Hobro med et væld gadeaktiviteter målrettet kommunens unge i baggagen.

Om formiddagen prøver 20 skoleklasser kræfter med aktiviteterne, der blandt andet omfatter basket, fodbold, floorball, parkour og tricks på skateboard og løbehjul. Fra klokken 14 er der åbent for alle børn og unge, der synes street-kultur er sagen. Alle kan være med og man må meget gerne medbringe sit eget udstyr.

I Mariagerfjord Kommune håber man, at Street Attack vil styrke interessen for gadeidræt.

- Vi vil gerne have noget mere viden om streetmiljøet og komme i kontakt med udøverne af gadeidræt, siger Jane Grøn, der er formand for kommunens udvalg for Kultur og Fritid.

- Vi ser, at gadeidrætten eksploderer på landsplan, så det er helt naturligt, at vi også sætter fokus på den og forhåbentligt får den til at vokse her i Mariagerfjord Kommune, fortæller Jane Grøn.

Gadeidræt er kendetegnet ved kreativitet og gør-det-selv-mentalitet blandt udøverne. Modsat traditionelle idrætsgrene dyrkes gadeidræt ofte i løse sociale fællesskaber. Her er ingen bestyrelse eller vedtægter, men en gruppe aktive, som hænger ud sammen på eksempelvis skateboard-banen og som giver deres viden og erfaring videre.

- Der er typisk et stærkt fællesskab omkring gadeidræt, og så er det jo rigtig god motion. Begge dele er en væsentlig ingrediens i glæden og udbyttet ved idræt, så selvfølgelig skal vi som kommune understøtte det, slutter Jane Grøn.

Program

Kl. 10-14

  • Kun for skoler og institutioner - Prøv kræfter med gadeidrætten.

Kl. 14-20

  • Workshops og drop-in-aktiviteter for alle. Streetfood og musik ved DJ's
  • Gadeidrætsudøvere giver smagsprøver på deres kunnen
  • Kåring af dagens bedste streetfodbold-hold.

Kontaktinformation

Udvalgsformand Jane Grøn, tlf. 24 47 97 65
Idræts- og Fritidskonsulent Niels Sørensen, Mariagerfjord Kommune, tlf. 97 11 35 01

Opdateret 12.09.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?