Demens-eksperter mødes i Hobro


Nyhed publiceret 07. oktober 2019

Fagfolk fra hele landet mødes til demenskonference i Hobro Idrætscenter

Billedtekst: I Mariagerfjord Kommune skaber musik og sang musikalske stjernestunder for mennesker, der lider af demens.

Faglige eksperter fra hele landet lægger vejen forbi Hobro Idrætscenter, når Mariagerfjord Kommune onsdag 9. oktober er vært for en stor demensfaglig konference.

Mere end 220 fagfolk har meldt deres ankomst til konferencen, som sætter fokus på de helt særlige faglige og ledelsesmæssige udfordringer, som kendetegner arbejdet med mennesker, der er ramt af demenssygdomme. Hos Mariagerfjord Kommune er områdeleder Stine Norlén stolt af, at konferencen vækker stor opsigt i faglige kredse.

- Vi har taget initiativ til konferencen for at formidle vores gode erfaringer med musikterapi i demensplejen. Vi har netop afsluttet et stort projekt, som dokumenterer, at sang og musik har en markant positiv effekt på demensramte, siger Stine Norlén.

- Sang og musik skaber sociale fællesskaber, som styrker kommunikation og
relationerne mellem medarbejderne og borgeren. Vi ser også, at det øger livskvaliteten og reducerer hyppigheden af angst, depression og vredesudbrud, siger Stine Norlén.

Som led i projektet er godt 230 ledere og medarbejdere i kommunens hjemmepleje og plejecentre blevet undervist i, hvordan man bruger musik og sang i demensplejen. Det har ifølge Stine Norlén krævet en kulturændring og en ny tilgang til plejen:

- Det har da været en udfordring at få folk til at smide hæmningerne og bryde ud i skønsang, men vi kan se, at det virkelig batter noget, når vi sætter os selv i spil. Det glæder vi os til at fortælle om på konferencen, siger Stine.

Konferencen byder desuden på paneldebat, faglige oplæg og workshops, hvor deltagernes faglighed kommer i spil.  På konferencen vil deltagerne møde en lang række fagfolk, herunder den landskendte psykologiske entertainer Niels Krøjgaard, forfatteren og foredragsholderen Anders Seneca, sportspsykologen Jens Hansen og teatertruppen Teaterspektrum.

Demensfaglig Konference - Program som PDF.

Det er Mariagerfjord Kommune og virksomheden MAPIA IVS, der står bag konferencen, som tiltrækker fagfolk fra hele Danmark og sågar fra Norge og Sverige.

Pressen er velkommen ved konferencen, hvor formand for Udvalg for Sundhed og Omsorg Jan Andersen, Sundhed- og ældrechef Tue von Påhlman og områdeleder Stine Norlén står til rådighed for interview. Der vil også være mulighed for interviews med oplægsholdere og deltagere.

Kontaktinformation

Områdeleder Stine Norlén, tlf. 51 25 81 23

Opdateret 07.10.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?