Folkeskolerne slår dørene op for de store elever


Nyhed publiceret 14. maj 2020

18. maj vender elever i 6. til 10 klasse i Mariagerfjord Kommune tilbage til klasseværelserne

Nu er der godt nyt til alle store skoleelever i Mariagerfjord Kommune, som efterhånden er trætte af fjernundervisning. Fra mandag 18. maj skal de nemlig atter møde i skole sammen deres kammerater.

Det glæder dagtilbuds- og skolechef Berit Vinther.

- Vi ved, at de store elever savner skolen, personalet og naturligvis deres
klassekammerater, så det bliver en glædens dag, når alle igen møder ind i skole, siger Berit Vinther.

Selvom corona-krisen har været et gennembrud for den digitale undervisning, er dagtilbuds- og skolechefen ikke i tvivl om, at det er godt, at elever og lærere nu kan være sammen på skolen.

- Det er væsentligt nemmere at undervise, når man kan kommunikere direkte med eleverne, og så tænker jeg også, at elevernes får endnu mere udbytte af skoledagen, siger Berit.

Der er dog ikke udsigt til, at skoledagen bliver helt normal. Ifølge dagtilbuds- og skolechefen skal personale og elever fortsat følge sundhedsmyndighedernes anvisninger. Der skal stadig holdes afstand, og der vil fortsat være særligt fokus på hygiejne og rengøring.

Desuden er der tale om nødundervisning for alle elever, så skoleskemaet og timeantallet vil ikke være som det var før nedlukningen. Der vil blandt andet være forskudte mødetidspunkter og pauser, så man undgår trængsel på fællesarealer og skolegårde.

- Siden statsministerens udmelding har skolerne arbejdet med at gøre klar til at byde de store elever velkommen. Skolerne arbejder allerede efter detaljerede planer og sikre procedurer, og dem bygger de videre på, når de store elever vender tilbage til skolen, fortæller Berit Vinther.

Alle folkeskolerne er klar til at byde de store elever velkommen indenfor på mandag. Eleverne fra 0.-5. klasse har på mange skoler gjort brug af næsten alle lokaler, så der skal tænkes nyt og kreativt for at alle elever kan få en skoledag med fremmøde tilbage. Det betyder også, at der kan ske ændringer i skoledagen for 0.-5. klassetrin i forhold til det, de nu har været vant til siden påske.

- Jeg vil endnu engang kvittere for en flot indsats på skolerne, hvor man gør alt, hvad man kan for, at vores store elever trygt kan vende tilbage til skolebænken, slutter dagtilbuds- og skolechefen.

Forældrene får direkte besked fra skolerne om genåbningen via Aula.

Kontaktinformation

Dagtilbuds- og skolechef Berit Vinther, telefon 71 70 17 71

Opdateret 14.05.20    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?