Arkitekter skal skitse kultur- og rådhus


Nyhed publiceret 08. oktober 2020

LYTT og AART skal lave forundersøgelsen til kultur- og rådhusbyggeri i Hobro

Billedtekst: Det er her på Store Torv i Hobro, at Mariagerfjord Kommune har planer om at opføre et kultur- og rådhus.

De to anerkendte arkitekt-virksomheder løb med opgaven med at tegne konturerne af byggeriet, der skal puste liv i bylivet og detailhandlen i Hobro. Det skete i tæt konkurrence med to andre rådgivere, som Mariagerfjord Kommune havde inviteret til byde på opgaven.

Byggeriet på Store Torv skal huse den del af kommunens administration, som i dag er spredt på tre adresser i Hobro. Desuden skal den rumme bibliotek og muligvis også andre af fjordbyens mange kulturelle tilbud.

- Vi vil skabe en levende bymidte med en varieret og spændende detailhandel og
nem adgang til byens mange kulturtilbud. Derfor ønsker vi at styrke handelslivet og kulturlivet i bymidten. Her vil et kombineret kultur- og rådhus blive en dynamo, som skaber liv i gågaden fra morgen til aften, siger borgmester Mogens Jespersen.

Ideen til byggeriet udspringer af planerne om at give midtbyen nyt liv. Det drejer sig om en udviklingsplan, en midtbyplan og senest en gådegadeplan, som byens borgere og butiksejere er med til at formulere.

- Vi kan se, at vi er nødt til at udvikle bymidten og samle detailhandlen i gågaden, hvis den skal overleve på sigt. En bymidte, der summer af liv, er en gevinst for Hobro og for hele vores kommune. Desuden styrker vi Hobros profil som handelsby ved at samle større butikker i Hobro Syd, siger Mogens Jespersen med henvisning til planerne for butiksområdet i byens sydlige del, som skal rumme store pladskrævende butikker og dermed aflaste gågaden.

- Gågaden vil have stor gavn af et kulturelt fyrtårn, som bygger bro mellem kulturkajen med museer, træskibsværftet og teatret og bymidten med alle de gode specialbutikker. Desuden har vi en unik mulighed for at få det maksimale ud af vores faciliteter, når vi samler kommunale- og kulturelle institutioner, tilføjer borgmesteren.

Arkitekterne skal belyse, hvad der kan samles, hvordan det kan lade sig gøre og ikke mindst, hvor meget det vil koste. Projektet vil tage udgangspunkt i bygningen, der huser byens bibliotek samt nærliggende bygninger i Adelgade. Det er forventningen, at projektet vil give besparelser på udgiften til drift og vedligehold af andre offentlige bygninger i byen.

Kommunen lægger i samarbejde med arkitekterne op til en proces, hvor borgerne får rig mulighed for at bidrage med ideer. Desuden bliver foreningslivet, kulturlivet, handelslivet inviteret inden for i processen, så de kan give deres besyv med. Det vil naturligvis ske under hensynstagen til den aktuelle corona-situation.

Arbejdet begynder nu og forundersøgelsen ender på politikernes bord i foråret 2021.

Kontaktinformation

Borgmester Mogens Jespersen, tlf. 27 20 12 58.
Konsulent for erhverv og vækst Stine Møller Pedersen, tlf. 23 72 40 07.

Opdateret 08.10.20    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?