Helle og Mogens fik hjælp til at komme godt videre i deres arbejdsliv


Nyhed publiceret 12. oktober 2021

Bekymringer og fordomme fyldte en del for både Helle Polite og Mogens Kornbeck Johannesen, inden deres første møde med jobcentret, men disse blev gjort til skamme, og begge borgere er kommet godt tilbage på sporet i deres arbejdsliv efter et konstruktivt samarbejde med Jobcenter Mariagerfjord

Billedtekst: Mogens Kornbeck Johannesen har fået elevplads som ejendomsserviceteknikker hos HF & VUC Nord.

- Efter et længere sygdomsforløb med en diskusprolaps oplevede jeg virkelig at blive mødt og lyttet til af kommunens jobcenter i forhold til igen at komme i arbejde. Jeg kom i dialog med en meget engageret og professionel sagsbehandler, som hurtigt fik overblik over min situation og spottede potentialet i det, jeg kan på arbejdsmarkedet. Det førte kort tid efter til, at jeg fik mulighed for at færdiggøre et uddannelsesløft som ejendomsserviceteknikker, og det er her i september lykkes mig at få elevplads hos HF &VUC i Hobro, fortæller Mogens Kornbeck Johannesen.

Helle Polites kan med stor begejstring tilslutte sig tilfredsheden i sit møde med Jobcenter Mariagerfjord, da hun efter 30 år som togfører og toginstruktør hos DSB bliver opsagt i forbindelse med en nedskæringsrunde.

- At blive arbejdsløs var en situation jeg aldrig havde forstillet mig ville ske, og som gav mig en del bekymringer og sved på panden, da jeg arbejder inden for et specielt erhverv, hvor stillingerne ikke hænger på træerne. Tanken om også at skulle ind på jobcentret, gjorde det ikke bedre. Men mine bekymringer og bange anelser blev gjort til skamme. I jobcentret blev jeg virkelig taget seriøst og imødekommet og blev ikke betragtet som et nummer i køen, som jeg nok lidt frygtede. Sagsbehandlerne var top professionelle til både at berolige mig, klæde mig på til at være ledig og til at afdække og spotte mine muligheder for igen at komme på arbejdsmarkedet. Og netop den tryghed og det gode samspil er jeg slet ikke i tvivl om har været afgørende for, at jeg efter blot 8 ugers ledighed fik job som trafikcontroller hos Arriva, siger Helle Polite.

Jobcentret og Ungecentret i Mariagerfjord Kommune arbejder målrettet med, at kommunens borgere skal oplevet en god service, blive mødt venligt og respektfuldt og opleve stor inddragelse i egen sag og plan. Som et led i dette arbejde, er der netop gennemført en tilfredshedsmåling, hvor 150 tilfældigt udvalgte borgere har deltaget. De udgør tilsammen et repræsentativt udsnit af centrenes målgrupper, og er alle i gang med en beskæftigelsesrettet indsats.

Tilfredshedsmålingen i begge centre er hovedsageligt positiv, og særligt på tre centrale punkter er borgerne meget tilfredse. Det gør sig gældende for den service, de modtager, hvor 85% i jobcentret og 100% i ungecenteret oplever at være tilfredse. 95% af borgerne i jobcentret og 97% i ungecentret oplever ligeledes at blive mødt venligt og respektfuldt af centrenes medarbejdere.

Det tredje centrale punkt omhandler borgerens inddragelse i egen sag. Her mener 73% i jobcentret og 90% i ungecentret at have indflydelse på målet for samarbejdet med sagsbehandler, og 72% i jobcentret og 97% i ungecentret oplever ligeledes, at de sammen med sagsbehandler finder gode løsninger for den fremadrettede plan. En tilfredshed som er i god tråd med Helle Polite og Mogens Kornbeck Johannesens oplevelse af deres møde og samarbejde med Jobcenter Mariagerfjord.

- Vi er glade for den tilfredshed, de ledige har i mødet med jobcenteret og ungecenteret. Det betyder dog ikke vi er i mål. Vi vil gerne, flere ledige oplever sig inddraget i egen sag og plan. Samtidig er der også borgere, som har dårlige oplevelser i mødet med os. Vi spørger borgerne, fordi vi gerne vil udvikle og forbedre os, og derfor trækker vi også i arbejdstøjet for at forbedre de oplevelser, siger Arbejdsmarkeds og Uddannelseschef i Mariagerfjord Kommune Simon Mæng.

Tilfredshedsmålingerne vil være en tilbagevendende begivenhed i Jobcenter og Ungecenter Mariagerfjord således, at udviklingen kan følges tæt, og rette indsatser kan iværksættes efter behov.

Kontaktinformation

Simon Mæng, Arbejdsmarkeds og Uddannelseschef i Mariagerfjord Kommune, tlf. 20 59 83 84.

Opdateret 12.10.21    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?