Corona spænder ben for Aktiv Ferie i vinterferien


Nyhed publiceret 07. januar 2022

Efter 2 år, hvor det er lykkedes at føre Aktiv Ferie igennem Corona, bliver vinterferiens aktiviteter nu aflyst.

Billedtekst: Aktiv Ferie i sommerferien 2021 havde bl.a. en aktivitet i samarbejde med Hobro Golfklub. Foto: Jonathan Linnemann

Juleferien er slut, børnene er tilbage i skole, og vi begynder alle og kigge frem mod vinterferien. Vinterferien er for mange børn i Mariagerfjord Kommune lig med Aktiv Ferie, da kommunen i samarbejde med institutioner, foreninger og private aktører arrangerer aktiviteter rundt omkring i kommunen for børnene i 2.-6. klasse.

Aktiv Ferie har formået at komme igennem med aktiviteter i de to foregående år, på trods af Corona. Det har været med reduktion i holdstørrelser og udelukkelse af enkelte aktiviteter, som var ramt af nedlukning. I vinterferien 2021 arrangerede man en virtuel version af Aktiv Ferie, hvor børnene deltog i aktiviteter hjemmefra, via online undervisning og udleverede materialer.

Men nu gik den desværre ikke mere. Mariagerfjord Kommune havde forberedt en almindelig version af Aktiv Ferie til uge 7. Aktiviteterne var på plads og flyer var trykt og klar til uddeling. Men med de høje smittetal over hele landet - og kommunen - vælger man nu at trække i håndbremsen og aflyse.

- Det er desværre for sent i processen, til at vi kan nå at sadle om til de virtuelle aktiviteter, som vi afholdte sidste vinter, og vi vælger derfor at aflyse nu, inden arrangørerne starter på indkøb og forberedelse« fortæller Maria Bisgaard, Mariagerfjord Kommunes koordinator for Aktiv Ferie. »Aktiviteterne i vinterferien er primært indendørs aktiviteter, og det vi synes er det mest fantastiske ved Aktiv Ferie konceptet er, at børnene flytter sig på kryds og tværs af kommunen, og deltager i mange forskellige aktiviteter og dermed lærer en masse nye at kende. Men I en coronatid, med høje smittetal, er det desværre også en farlig cocktail, som kan øge smitten og ramme tilbage på vores skoler rundt i kommunen efter vinterferien.

Forskel på Aktiv Ferie og fritidsaktiviteter

Aktiv Ferie følger retningslinjerne for fritidsaktiviteter, og fritidsaktiviteter må jf. de nuværende retningslinjer gerne afholdes, hvilket kommunen også fortsat mener er forsvarligt, ligesom det er en vigtig del for at sikre børnene en god trivsel.

Men hvad er forskellen så?

Maria Bisgaard forklarer, at forskellen ligger i, at fritidsaktiviteterne er faste aktiviteter i faste grupper. Det er hovedsageligt de samme børn der mødes til den samme aktivitet hver uge, og de kommer oftest fra den samme skole. I Aktiv Ferie er det en masse enkeltstående events, og børnene blandes derfor på kryds og tværs af kommunen.

Vender stærkt tilbage

- Vi er stolte af, at det faktisk er lykkedes os, at komme igennem 2 års pandemi uden at måtte aflyse Aktiv Ferie, men er selvfølgelig kede af, at vi ikke havde forudset at vinterferien skulle have været anderledes igen i år, og at vi nu må aflyse. Men vi vender stærkt tilbage til sommerferien. Prognoserne peger på, at det er de sidste krampetrækninger af pandemien vi ser nu, så vi ser frem til en stor Aktiv Ferie fest i sommerferien, hvor vi forhåbentlig kan afholde aktiviteter uden restriktioner slutter Maria Bisgaard.

Kontaktinformation

Kultur og Fritid, Maria Grønhøj Bisgaard, tlf 97 11 35 06.

Opdateret 21.01.22    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?