Mariagerfjord Kulturskole ansætter ny Kulturskoleleder


Nyhed publiceret 03. maj 2022

Pr. 1/6-22 tiltræder Claus Olesen stillingen som Kulturskoleleder ved Mariagerfjord Kulturskole. Den kommende Kulturskoleleder skal være med til at sikre, at Mariagerfjord Kulturskole fortsat forbliver en skole i udvikling.

Billedtekst: Claus Olesen tiltræder pr. 1/6-22 stillingen som kulturskoleleder ved Mariagerfjord Kulturskole.

Det er et enigt ansættelsesudvalg fra Mariagerfjord Kommune, der netop har ansat en ny leder til Kulturskolen.
Claus Olesen kommer fra en nuværende stilling som rektor på det Jyske Musikkonservatorium, hvor han har været ansat som rektor siden 2015, og inden da som studielektor og studieleder samme sted.

Fra 2015-2019 var han formand for Kulturministeriets uddannelser og har altid været, og er stadig, en aktiv spiller i kulturverdenen. Han har desuden tidligere i en årrække arbejdet som musikskoleunderviser og er oprindelig uddannet fra Konservatoriet med hovedfaget saxofon.
Claus Olesen overtager ledelsen af en skole i fuld udvikling, og en skole der i mange henseender er forgangsbillede for andre kulturinstitutioner rundt i hele landet.

"Jeg er særdeles glad og stolt over at kunne præsentere Claus som vores nye Kulturskoleleder"- fortæller Kultur og Fritidschef, Joan Kamstrup, og fortsætter: "Claus er en stærk strategisk og visionær leder med en spændende baggrund, gode kontakter og en viden der giver muligheder, som jeg i den grad glæder mig til at se udfoldet på vores Kulturskole. Jeg er sikker på, at Claus kan sætte kurs og udvikle vores kulturskole videre, i de kommende år - til gavn for eleverne, personalet og ikke mindst til gavn for Mariagerfjord Kulturskole og dermed også for Mariagerfjord Kommune".

Et skridt tættere på det pædagogiske arbejde

Claus Olesen har i en længere periode haft et stærkt ønske om at komme tættere på det pædagogiske arbejde, tættere på borgeren og eleven, og han har derfor taget skridtet videre som Kulturskoleleder i Mariagerfjord. Her skal han til daglig, i et samarbejde med skolens souschef, lede 25 medarbejdere samt sikre, at både drift og udvikling understøtter en visionær skole.

"Mariagerfjord Kulturskole er rig på ideer og sprængfyldt med faglighed, der kan skabe oplevelser og fælleskaber i hele kommunen. Jeg er meget glad for at kunne medvirke i ledelsen af kulturskolen, spændt på at lære elever, lærere og øvrige ansatte at kende, og ser frem til at dykke ned i det lokale kulturliv" - udtaler den kommende Kulturskoleleder Claus Olesen.

Claus Olesen er 46 år og bor sammen med sin kone og to børn i en mindre by, der ligger mellem Randers og Aarhus. Han overtager posten efter Finn Elias Svit, der efter 17 års virke som musik- og kulturskoleleder ved årsskiftet valgte at gå på efterløn.

Kontaktinformation

Joan Kamstrup, mobil: 29 23 18 48, mail: jokam@mariagerfjord.dk
Claus Olesen, mobil: 51 17 64 56, mail: clausolesen@gmail.com

Opdateret 03.05.22    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?