Skoleindskrivning


For at blive optaget på en skole, skal dit barn indskrives cirka et halvt år i forvejen. Dette skal du gøre på hjemmesiden www.indskrivning.dk. Man logger på ved hjælp af NemID eller digital signatur. Læs mere om indskrivning,om skoleudsættelse, skolefritidsordning mm.

Skriv dit barn op

Børn skal som hovedregel begynde i børnehaveklasse i det kalenderår, hvor det fylder 6 år.

Hvis dit barn er fyldt 5 år inden den 1. oktober, KAN det komme i børnehaveklasse i august det følgende år, hvis man mener, at han eller hun kan følge undervisningen i børnehaveklassen med henblik på at kunne gå i 1. klasse året efter.

Sådan skriver du dit barn ind i skolen

Indskrivningen af nye elever til 0. klasse sker i ugerne 50-3 (begge inkl) og foregår digitalt. 

For at få adgang til indskrivningssiden skal du have en NemID eller en digital signatur. 

De oplysninger og kommentarer som du angiver, bliver registreret i skolens og kommunens elevadministrationssystem. Derfor er det vigtigt, at du udfylder alle relevante felter.

De enkelte skoler vil inden juleferien sende nærmere information om indskrivningen til forældrene i skoledistriktet.

Du kan altid få yderligere oplysninger og hjælp hos børnehaven, skolen eller Skolefagenheden.

Vær opmærksom på, at valg af skole og fritidstilbud ifølge Forældreansvarsloven er en beslutning, som kræver enighed mellem forældrene. Pladsanvisningen foretager ikke høring, om der er enighed om ind- eller udmeldelsen. 

Læs mere om skoleindskrivning.

Forældrevejledning til den elektroniske indskrivning. 

Skolefritidsordning

Der er oprettet skolefritidsordninger ved alle kommunens skoler. Ved skoleindskrivning kan dit barn også blive meldt ind i skolefritidsordningen. Skoleåret 2021/22 starter 9. august 2021.

Du kan skrive dit barn op i Digital Pladsanvisning her.

Via Digital Pladsanvisning kan du også udmelde dit barn (hvis du vil melde dit barn ud, skal det ske med en måneds varsel inden den 1. i måneden. Hvis du flytter til en anden kommune, skal du huske at give Pladsanvisningen besked). Ved spørgsmål til indskrivning til SFO kan du kontakte Birgitte Lægaard Hansen, 97 11 32 97.

Udsættelse af skolestart

Forældrene kan søge om udsættelse af undervisningsstart i børnehaveklassen i et år, når det begrundes i barnets udvikling. Forældre ansøger via linket under selvbetjening.

OBS: går dit barn i privat institution, skal du bruge dette skema til at ansøge om skoleudsættelse.

Kontakt


Børne- og Familiekonsulenterne

  •  Fjordgade 5 9550 Mariager

Opdateret 01.12.20    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?