LÆR AT TACKLE angst og depression - for unge


I Mariagerfjord Kommune tilbyder vi Lær at tackle-kurset til dig, der oplever tegn på angst og depression og er mellem 15 og 25 år. Tilbuddet er gratis og kræver ikke, at du har en diagnose.

Om forløbet

Lær at tackle er et kursusforløb, der er rettet mod unge mellem 15 og 25 år med tegn på angst eller depression. På kurset bliver du præsenteret for redskaber til at håndtere udfordringer i dagligdagen og give dig inspiration til, hvordan du kan leve et godt liv på trods af symptomer eller diagnose på angst eller depression. Kurset bliver ledt af certificerede instruktører, der selv har haft angst og depression tæt inde på livet.

På kurset vil du møde andre unge, der har det ligesom dig. Du kan sagtens nøjes med blot at lytte, hvis det er sådan, du har det bedst. På kurset veksles der mellem foredrag, øvelser og gruppediskussion og går bl.a. ind i emnerne:

  • Håndtering af symptomer fx tristhed eller uro
  • Forebyggelsesstrategier
  • Håndtering af fysisk og psykisk smerte
  • Problemløsning
  • Advarselssignaler for tilbagefald

I mødes en gang om ugen i 7 uger. Hver kursusgang er 2,5 time.

Hvis du er mellem 15 og 25 år, er du velkommen til at ringe og høre nærmere, da det er antallet af interesserede, der afgør, hvornår kursusforløbene opstartes. Er du over 25 år, er du også velkommen til at kontakte os, så vi kan se på mulighederne for oprettelse af et kursusforløb.

Det er også muligt at tilmelde dig til et online forløb, hvis du har svært ved at komme afsted til mødegangene. Du kan se mere om online forløbet her.

Mød Charlotte, som er én af instruktørerne på kurset i Mariagerfjord Kommune, i videoen her.

Lær-at-tackle kurset udbydes under licens af Komiteen for Sundhedsoplysning. Du kan læse mere og forløbet, og hvad andre unge har fået ud af kurset her.

Kontakt


Sureka Santhirasegaram

Borgerrettet forebyggelse

  •  24871216
  •  

Opdateret 08.06.20    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?