Rundt Om Livet


Rundt Om Livet er et tilbud til voksne i Mariagerfjord Kommune, som er svært overvægtig med et BMI over 30 og som ønsker at tabe sig. Tilbuddet indeholder både individuel vejledning hos diætist samt et gruppeforløb. Du kan være tilknyttet forløbet i op til 1,5 år. Tilbuddet kræver ingen henvisning.

Rundt Om Livet

Er du svært overvægtig, og har du lyst til at tabe dig og holde ved?

Så er vores tilbud ’Rundt om livet’ noget for dig. Her får du hjælp til at ændre vaner, så du kan gå ned i vægt og fastholde den. Vi vil gerne hjælpe dig, så dine ændringer bider sig fast og bliver hverdag. Forløbet byder på individuel vejledning hos en diætist, gruppeforløb og træningstilbud ved en fysioterapeut.

Diætisten tager udgangspunkt i dine mad- og motionsvaner, din hverdag, dine udfordringer og styrker. Gruppeforløbet strækker sig over cirka 4-5 måneder med otte mødegange. Møderne handler blandt andet om:

  • Målsætning, støtte, erfaringsudveksling, sparring
  • Motivation, redskaber til at håndtere udsving
  • Madmeditation, sult- og mæthedsfornemmelse
  • Basale behov, vigtige prioriteringer for dig og dit mål

Som led i forløbet kan du i din opstartsperiode deltage i træning med en fysioterapeut, så du kommer godt og sikkert i gang med at motionere. Samtaler, gruppeforløb og træning finder sted i Hadsund og Hobro.

Netværk og støtte

Ofte kan det være en ensom rejse at tabe sig på egen hånd, og derfor kan fællesskab, støtte og motivation gøre en stor forskel. Derfor er en del af forløbet i Rundt Om Livet et gruppeforløb. Gruppeforløbet vil veksle mellem oplæg, øvelser, praktisk motion, mad og meget mere.

Intromøde

På intromødet vil du blive klogere på indholdet i forløbet og desuden få mulighed for at møde det sundhedsfaglige team i Rundt Om Livet, som står på spring for at hjælpe dig. Har du bekymringer eller spørgsmål til forløbet, så er det også her, du kan få svar på, om tilbuddet er noget for dig. Din deltagelse på intromødet er uforpligtende og du møder bare op uden forudgående tilmelding. Intromødet kan afsluttes med, at du booker du din første tid til individuel vejledning.

Vi anvender spørgeskema i forbindelse med opstartssamtalen. Du vil derfor modtage et, som skal være udfyldt senest dagen før.

Vi afholder intromøder den første mandag i hver måned fra kl. 16.00-17.00:

  • Hobro 7. juni kl. 16.00-17.00, Hobro Alderdomshjem, Fayesgade 14C, Hobro - Tilmelding påkrævet til teamet på tlf. 51 57 67 75

Grundet covid-19 restriktioner, er det nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. Du kan tilmelde dig ved at ringe til  Anne på tlf. 51 57 67 75. Alle bedes benytte mundbind eller visir under hele intromødet. Har du forkølelsessymptomer eller andre symptomer på Covid-19, bedes du blive hjemme. Husk at melde afbud, så en anden kan få din plads.

 

Madmentor – hjælp til forstyrret spisning

Lider du af tvangsoverspisning eller har du haft et forstyrret forhold til mad igennem flere år? Så kan du blive tilbudt et særligt madmentorforløb enten i en lille gruppe eller gennem coachende individuelle samtaler.

  • En certificeret Madmentor hjælper dig med at bryde destruktive madmønstre. Det er for dig som kæmper med overspisning, trøstespisning, negativ kropsopfattelse eller madafhængighed.
  • Du vil blive ført igennem en proces, der tager hånd om tanker og overbevisninger relateret til mad, krop og sundhed, så du lærer at stoppe op og mærke efter. Din Madmentor vil hjælpe dig med at få et mere afslappet forhold til mad.
  • Et madmentorforløb vil ikke indeholde traditionel kostvejledning. Der vil være en simpel guiding til sund mad, men der vil ikke være særlige restriktioner, da det typisk vil forværre din trang til mad og overspisning.

Hvordan kommer jeg i et madmentorforløb?

Teamet i Rundt Om Livet vil hjælpe dig med at finde ud af, om netop du vil have gavn af et madmentorforløb. 

Du kan blive henvist til et madmentorforløb, når du er startet i individuel vejledning hos vores diætister, hvis I sammen vurderer, at det ville være gavnligt for dig.

Kontaktoplysninger

Kontakt og tilmelding kan ske på tlf. 24 87 12 17 eller tlf. 51 57 67 75

Opdateret 05.05.21    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?