Åben og Rolig


Føler du dig stresset over en længere periode?

Så er kurset Åben og Rolig måske noget for dig.

Symptomer på stress kan både være fysiske, psykiske og sociale som eksempelvis træthed, problemer med søvn, koncentration, hukommelse og manglende overskud til at være social. Kurset hjælper dig med at håndtere stress og forbedre din mentale sundhed.

Læs mere om hvad Åben og Rolig i Mariagerfjord Kommune kan tilbyde dig i menuen herunder.

Tilbud i Åben og Rolig

Åben og Rolig gruppeforløb

Åben og Rolig er et kursus, der løber over ni uger med ugentlige møder på tre timer. Kurset omfatter meditation, psykologsamtaler og gruppesamtaler. Kurset er evidensbaseret og har gode resultater bag sig.

Målet er at give dig redskaber til at sænke dit stressniveau. Du har mulighed for to personlige samtaler med en psykolog undervejs i forløbet.

Kurset finder sted om formiddagen en gang om ugen på Hadsund Sundhedscenter og Fayesgade 14C i Hobro.

For at deltage er det vigtigt, at du:

 • er motiveret for at meditere
 • har lyst til at være med på et hold
 • er i stand til at tale og forstå dansk
 • har mulighed for at deltage én gang om ugen i ni uger

For at deltage skal du være over 18 år og have oplevet stress i mindst en måned.

Kurset kræver en henvisning fra din egen læge eller fra Jobcentret. Du vil blive indkaldt til en samtale med en psykolog, som vurderer om kurset er det rette tilbud til dig. 

Særlige forholdsregler i forbindelse med COVID-19

 • Mød ikke op, hvis du har symptomer på luftvejsinfektion (tør hoste, feber, vejrtrækningsbesvær, hovedpine, muskelømhed, ondt i halsen). 
 • I Sundhedscenter Hadsund har vi fokus på at leve op til Sundhedsstyrelsens gældende retningslinjer, hvad angår rengøring, afstand og god håndhygiejne. 

Kontakt 

Ønsker du yderligere information eller at tilmelde dig et kursus, så kontakt administrativ medarbejder Annette Poulsen på mail anpou@mariagerfjord.dk eller telefon 9711 3947.

Åben og Rolig Online

Åben og Rolig Online er for dig, der er over 15 år, og som gerne vil sænke dit stressniveau og styrke din livsglæde og mentale sundhed.

Hvis du er 15-18 år, anbefaler vi, at du taler med dine forældre, inden du deltager. Kurset er frivilligt. Du kan altid trække dit samtykke tilbage og så sletter vi det. Ellers opbevarer vi det i tre år, hvorefter vi sletter det.

Kurset er ikke terapi. Hvis du oplever alvorlig mistrivsel, bør du søge mere intensiv hjælp. Kontakt din egen læge og læs eventuelt om vores Åben og Rolig gruppeforløb.

Hvordan foregår online kurset?

Du tager kurset på din computer, telefon eller tablet når det passer dig. Kurset rummer 25 sessioner af en halv time. Du bliver guidet gennem hver session med små videoer, meditationer og andre værktøjer.

Hvordan kommer jeg i gang?

På www.ffms.online kan du se en video om kurset. Her finder du også et link til en sikker samtykkeportal, hvor du skal give samtykke for at kunne deltage. Vælg her ’Åben og Rolig-Online’ i drop-down-menuen. Du skal bruge dit NemID til at give samtykket.

To hverdage efter får du en e-mail med brugernavn og kodeord. Så kan du begynde.

Forskningen bag

Center for Psykisk Sundhedsfremme (www.cfps.dk) har udviklet Åben og Rolig Online og samarbejder med kommuner, universiteter, virksomheder og uddannelsessteder om forskning og kurser indenfor stress og mental sundhed. Åben og Rolig Online har vist gode resultater i en række tests og evalueringer som blev offentliggjort i efteråret 2020.

 

Kontakt

Ved spørgsmål til Åben og Rolig i din kommune, kontakt psykolog Charlotte Nielsen chan6@mariagerfjord.dk eller psykolog Lasse Andreas Bjerrekær  lassb@mariagerfjord.dk

Ved spørgsmål til Åben og Rolig Online generelt, kontakt: mail@cfps.dk

 

Åben og Rolig drop-in sessioner

Grundet smitteforebyggelse af COVID-19 er der tilmelding til drop-in sessioner i Hadsund og Hobro, så vi er sikre på, at der er god plads til alle.

Drop-in på Sundhedscentret i Hadsund, Vestergade 4, 9560 Hadsund på følgende datoer:

 • Torsdag den 3. februar kl. 15.00-16.30
 • Torsdag den 3. marts   kl. 15.00-16.30
 • Torsdag den 7. april     kl. 15.00-16.30
 • Torsdag den 5. maj      kl. 15.00-16.30
 • Torsdag den 2. juni      kl. 15.00-16.30

 

Drop In på Fayesgade 14 C, 9500 Hobro på følgende datoer:

 • Tirsdag den   8. februar kl. 17.30-18.30
 • Tirsdag den   8. marts   kl. 17.30-18.30
 • Tirsdag den 12. april     kl. 17.30-18.30
 • Tirsdag den 10. maj      kl. 17.30-18.30

Hvem kan deltage?

Alle tidligere deltagere fra kurset er meget velkommen.

Indhold

Fokus i sessionerne vil være med skiftende temaer: krop, psyke og sociale relationer. Så du vil få genopfrisket de stressreducerende strategier fra kurset. Derudover vil der være to lange meditationer samt én mini meditation. I pausen vil vi servere kaffe, te og vand.

Hvis COVID-19 situationen kræver et forsamlingsforbud vil drop-in sessionerne blive afholdt online. Du kan altid holde dig orienteret på www.åbenogrolig.dk under ’Drop-in sessioner’ samt her på Mariagerfjord Kommunes hjemmeside, hvor vi fremadrettet vil annoncere de fremtidige datoer for drop-in.

Kontakt og yderligere information

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til kontakte vores sekretær - Åben og Rolig på tlf. 97 11 39 47 (onsdage og torsdage).

Tilmelding

Tilmelding til drop-in i Hobro på SMS til Lasse på tlf. 21 25 62 82 . Tilmelding til drop-in i Hadsund på SMS til Charlotte på tlf. 29 77 69 88. Tilmelding kan ske frem til selve dagen. Husk at melde afbud på samme telefonnummer, hvis du bliver forhindret.

Snarest muligt findes herunder guidede meditationer med fokus på eksempelvis krop, tanker og følelser.
hjemmesiden om Åben og Rolig kan du læse mere om kurserne og bl.a. finde vej til den gratis Åben og Rolig App med meditationer.

Kontakt


Charlotte Nielsen

Borgerrettet forebyggelse

 •  29776988
 •  

Lasse Andreas Bjerrekær

Borgerrettet forebyggelse

 •  

Opdateret 18.01.22    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?