Rygestop


I Mariagerfjord Kommune har vi flere forløb til dig, der ønsker at stoppe med at ryge. Alle forløb varetages af uddannede rygestopinstruktører.

Tilbud om hjælp til rygestop

Mariagerfjord Kommune tilbyder hjælp til rygestop. Alle rygere har mulighed for at deltage gratis på kommunens rygestopkurser. Kurserne varetages af uddannede rygestopinstruktører.

Kom & Kvit gruppeforløb 

Kommunen tilbyder rygestop i gruppeforløb, som er tilrettelagt ud fra konceptet Kom & Kvit, hvilket er et fleksibelt rygestopforløb. Her har du mulighed for at gennemføre dit rygestop med opbakning fra et netværk, som ved, hvordan du har det.

Forløbet starter med en individuel samtale hvorefter der er 8 gruppemøder. Vi tilstræber, at have kontinuerlige Kom og Kvit gruppeforløb både i Hobro og Hadsund. Vi tilbyder løbende gruppeforløb lokalt i kommunen. Det kan være rygestop i naturen, Røgfrit Liv eller klassisk gruppeforløb, som har forskellige varighed og længde.

Holdene har løbende optag, så du kan starte, når det passer dig. Læs mere om Kom & Kvit via linket nedenfor. 

Læs mere om konceptet Kom & Kvit og se her Marion fortælle, hvorfor et Kom og Kvit forløb var det helt rigtige valg.

Individuelle forløb

Har du brug for det, kan vi tilbyde fem individuelle samtaler med en rygestopinstruktør. Vi kan i særlige tilfælde tilbyde samtaler lokalt, hvor du bor - eksempelvis hvis du er fysisk, psykisk eller økonomisk forhindret i at møde os på Sundhedscenteret i Hobro eller Hadsund.

Er du gravid, eller skal du snart opereres, tilbyder vi individuelle rygestopsamtaler uden ventetid.

Tilskud til nikotinerstatning eller rygestopmedicin

Vi har i år 2019 mulighed for at tilbyde tilskud til nikotinerstatning eller rygestopmedicin til særligt sårbare storrygere samt storrygere udenfor arbejdsmarkedet, når de følger et rygestopforløb i Mariagerfjord Kommune. 

Kontakt

Ønsker du yderligere information kontakt
Rygestopkoordinator:
Anne Hørlyck, tlf. 5157 6775

Ønsker du at tilmelde dig et forløb kontakt rygestopinstruktørerne:
E-mail: rygestop@mariagerfjord.dk
Anne Hørlyck, tlf. 5157 6775
Sureka Santhirasegaram, tlf. 2487 1216 

Nyttige hjemmesider

Opdateret 08.01.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?