Rygestop


I Mariagerfjord Kommune har vi flere forløb til dig, der ønsker at stoppe med at ryge. Alle forløb varetages af uddannede rygestopinstruktører.

Tilbud om hjælp til rygestop

Alle rygere har mulighed for at deltage gratis på kommunens rygestopkurser, der varetages af uddannede rygestopinstruktører.

Kommunen tilbyder rygestop i gruppeforløb, som er tilrettelagt ud fra konceptet Kom & Kvit, hvilket er et fleksibelt rygestopforløb. Her har du mulighed for at gennemføre dit rygestop med opbakning fra et netværk, som ved, hvordan du har det.

Forløbet starter med en individuel samtale hvorefter der er 8 gruppemøder. Vi tilstræber, at have kontinuerlige Kom og Kvit gruppeforløb både i Hobro og Hadsund.

Holdene har løbende optag, så du kan starte, når det passer dig. Læs mere om Kom & Kvit via linket nedenfor. 

Læs mere om konceptet Kom & Kvit og se her Marion fortælle, hvorfor et Kom og Kvit forløb var det helt rigtige valg.

Røgfri i Naturen er et gruppeforløb under åben himmel. 

I naturen har vi færre stresshormoner, vi er mere afslappede, og der er højere til loftet. Vi får motion og går derfra med følelsen af, at vi går gennem rygestoppet skulder ved skulder.

Mødegangene vil indeholde viden om nikotin og afhængighed, men der vil også være stor vægt på kroppen som ressource, mindfulness og sanseoplevelser.  

Røgfri i Naturen vil bestå af enten 6 eller 8 mødegange med en varighed på 90 minutter.

Har du brug for det, kan vi tilbyde fem individuelle samtaler med en rygestopinstruktør. Vi kan i særlige tilfælde tilbyde samtaler lokalt, hvor du bor - eksempelvis hvis du er fysisk, psykisk eller økonomisk forhindret i at møde os på Sundhedscenteret i Hobro eller Hadsund.

Er du gravid, eller skal du snart opereres, tilbyder vi individuelle rygestopsamtaler uden ventetid.

Tilskud til nikotinerstatning eller rygestopmedicin

Vi har i år 2019 mulighed for at tilbyde tilskud til nikotinerstatning eller rygestopmedicin til særligt sårbare storrygere samt storrygere udenfor arbejdsmarkedet, når de følger et rygestopforløb i Mariagerfjord Kommune.

Kontakt


Sureka Santhirasegaram

Borgerrettet forebyggelse

  •  24871216
  •  

Anne Meilandt Hørlyck

Borgerrettet forebyggelse

  •  97113948
  •  

Katrine Eeg Føns

Borgerrettet forebyggelse - Sundhedscent

  •  21364579
  •  

Opdateret 19.03.19    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?