Mariager - sjælen


Mariager ligger på sydsiden af fjorden med god forbindelse mod Randers. Mariager er en velbevaret middelalderlig købstad med en enestående fjordnær og naturskøn beliggenhed.

Lev det gode liv i Mariager

Rundt om den middelalderlige bymidte finder du en moderne og velfungerende by med boligkvarterer, daginstitutioner og en af landets bedste skoler. Her kan du bo i et af de fine bevaringsværdige huse i midtbyen, i parcelhus tæt ved skolen eller bygge et nyt hus med fjordudsigt.

Indbyggerne i Mariager holder af det gode liv. Her fokuserer vi på kvalitet og historie, og vi er stolte af den romantiske gamle bykerne. Byen bærer den internationale Cittaslow-titel, og målet er at øge livsglæden ved at fremme kvalitet, bæredygtighed og lokale produkter.

Kropslig velværd og lokale produkter

I Mariager saltcenter kan du tage et afslappende og velbefindende bad i det saltholdige vand. Eller tage med dine børn på opdagelse i centeres anlæg, hvor I kan se hvordan man vinder salt ud af fjordens vand. I den lille butik kan du handle velsmagende krydderiblandinger, der alle tager udgangspunkt i det lokalt fremstillede salt. Saltet er faktisk landskendt og handles i specialbutikker og i supermarkedernes delikatesseafdelinger.

Læs mere om Mariager Saltcenter.

Tag en nostalgisk rejse tilbage i tiden

Lige nede ved havnen og Mariager Saltcenter ligger der en gamle Mariager-Handest Veteranjernbane. Veteranbanen kører i forår og sommermånederne mellem Mariager og Handest hvor den er en sjov og nostalgisk tidsrejse for både børn og voksne. Jernbanen bliver vedligeholdt og i stand sat gennem frivilligt arbejde fra Mariager-Handest Veteranjernbane forening.

Læs mere om Mariager-Handest Veteranjernbane.

Opdateret 22.09.20    Print    Læs op    Webmaster   Fandt du siden nyttig?