Gå til hovedindhold
Bolig og Byggeri

Bopælspligt og fleksbolig

Fleksboliger i Mariagerfjord Kommune

Indhold

  Fleksboligordningen giver kommunerne mulighed for at meddele en fleksboligtilladelse til, at en helårsbeboelse kan anvendes som en ferie- og fritidsbolig, med en senere umiddelbar ret til at genoptage anvendelsen som helårsbeboelse uden landzonetilladelse. I modsætning til en egentlig ferie- og fritidsbolig bliver det med en fleksbolig nemt for ejeren at flytte permanent ind i huset, hvis man på et tidspunkt får lyst til det.

  Reglerne om bopælspligt i lov om boligforhold gælder ikke i Mariagerfjord Kommune, så derfor kræver det ikke tilladelse fra kommunen til at anvende en helårsbolig til ferie- eller fritidsformål.

  Hvis man tager en ferie- og fritidsbolig i landzone i brug til helårsbeboelse, så kræver dette som udgangspunkt landzonetilladelse.

  En fleksboligtilladelse kan derfor være relevant for boliger i landzone i Mariagerfjord Kommune, hvis man ønsker sikkerhed for at bevare retten til senere til at genoptage anvendelsen som helårsbeboelse uden krav om landzonetilladelse.

  I Mariagerfjord Kommune meddeles fleksboligtilladelser som personlige tilladelser, som bortfalder ved ejerskifte. Der kan ansøges om ny fleksboligtilladelse ved ejerskifte.

  Læs mere om fleksboliger her:
  https://planinfo.dk/udlejning/fleksboligordningen

  Sidst opdateret: 8. april 2024

  Kontakt

  Byg

  Telefontid

  Mandag: kl. 13:00 til 14:30
  Tirsdag: kl. 13:00 til 14:30
  Onsdag: kl. 13:00 til 14:30
  Torsdag: kl. 13:00 til 16:30
  Fredag: Telefonen er lukket

  Telefon: 97 11 41 60

  E-mail: byg@mariagerfjord.dk