Gå til hovedindhold

Naturture og formidling

Mariagerfjord Kommune rummer en særdeles rig og varieret natur, som vi gerne vil vise frem til borgere og turister. Derfor arbejder vi på at sikre gode muligheder for at besøge og lære mere om de mange naturområder. Kommunen laver foldere og informationstavler i fredningerne og de kommunale skove, og giver dermed borgere og turister mulighed for at opleve naturen på egen hånd.

Indhold

  Naturvejledning

  Til at formidle den spændende natur har kommunen ansat en naturvejleder

  Naturvejlederens arbejde spænder lige fra arrangementer for skoleklasser, børnehaver mv. til offentlige ture for borgere og turister.

  Offentlige arrangementer annonceres på naturvejlederens hjemmeside.

  Naturture

  Derudover afholder kommunen hvert år en række offentlige ture, hvor vi fortæller om det daglige arbejde med kommunens natur.

  Det kan f.eks. handle om naturpleje, arbejdet med de kommunale skove, naturgenopretningsprojekter eller kampen mod de invasive arter.

  Turene annonceres på kommunens hjemmeside.

  På Rold Skov Natur- og Kulturcenters hjemmeside finder du en oversigt over alle naturture i Himmerland.

  Informationsmateriale

  Kommunen har udarbejdet foldere og informationstavler i flere fredninger og i de kommunale skove.

  For at skabe et overblik over de mange muligheder, har vi samlet alle ruterne, både for gående og cyklister frem til 2018, i en folder, der hedder "Vandrestier og cykelruter i Mariagerfjord Kommune". Du kan finde den fysiske udgave og flere andre foldere på biblioteker, turistbureauer og på de fire rådhuse.

  En særlig folder, som du også kan finde på biblioteker, turistbureauer og på de fire rådhuse, er Mariagerfjord-ruten. Den beskriver en cykeltur på i alt 60 km, og undervejs kommer du gennem nogle af de fineste landskaber i kommunen.

  Mange steder kan du også finde information ude i landskabet, i form af tavler og plancher. Kommunen arbejder løbende på at lave information til nye områder, samt at vedligeholde og opdatere det eksisterende.

  Vi har samlet alle kommunens vandreruter, cykelruter og ruter på fjorden, så du kan planlægge din næste tur ud i naturen ved at benytte hjemmesiden:
  mariagerfjordguiden.dk

  I felten kan du med fordel benytte app’en Stiguide Himmerland, som kan hjælpe dig på vej og give dig et overblik over de nærliggende seværdigheder. Find mere information om app’en her:
  Stiguide Himmerland

  Har du kommentarer eller bemærkninger til tavler og lignende, er du meget velkommen til at kontakte kommunen.

  Sidst opdateret: 14. april 2023

  Kontakt

  Teknik og Miljø

  Natur

  Østergade 22

  9510 Arden

  Email: naturgruppen@mariagerfjord.dk