Gå til hovedindhold

Havnepark i Hadsund får fem fondsmillioner

Ny Carlsbergfondet og RealDania støtter Havnepark, der knytter fjorden og byen bedre sammen

Indhold

    Folk på Hadsundkanten kan godt begynde at klappe i hænderne. Byens planer om en levende havnepark ved brolandingen, der både inviterer til oplevelser og socialt samvær, er nemlig kommet et gevaldigt skridt nærmere. De kendte køberhavnerfonde Ny Carlsbergfondet og RealDania har valgt at støtte Hadsund havnepark med ikke mindre end fem millioner kroner.

    Borgmester Mogens Jespersen jubler over, at de pengestærke fonde netop peger på Hadsund, som et af Danmarks mest spændende steder at investere i levende byrum, der skal danne skole for arkitekter og byplanlæggere fra nær og fjern.  

    - Det er dejligt, at Ny Carlsbergfondet og RealDania ser, at Hadsund med sin enestående beliggenhed ved Mariagerfjord har nogle unikke muligheder, der bare ligger og venter på at blive udnyttet. Jeg er sikker på, at en havnepark, som binder byen og fjorden sammen, bliver en stor attraktion for byens borgere og de mange turister, der lægger vejen forbi Hadsund, siger borgmesteren.

    Begejstring i Hadsund

    Fondenes gavmilde støtte vækker naturligvis også kolossal begejstring hos Hadsund Håndværker- og Borgerforening, der har været lokal bannerfører for Havneparken i Hadsund.

    - Vi har store ambitioner med havnefronten, så er vi er selvfølgelig glade for, at vi får gavmild støtte til føre dem ud i livet. Nu skal vi konkretisere planerne i tæt samarbejde med både frivillige og fagfolk, så vi får en havnepark, der løfter hele byen, siger Karen Østergaard fra Hadsund Håndværker- og Borgerforening.

    Ud over fondsstøtten på fem millioner kroner bidrager Mariagerfjord Kommune også til Havneparken med fem millioner. Borgmester Mogens Jespersen ser Havneparken i Hadsund som en kærkommen lejlighed til at give kommunens nye fjordstrategi luft under vingerne.

    - Jeg håber, at alle gode lokale kræfter vil være med til at skabe et byrum, der skaber liv på havnen, styrker sammenhængen mellem by og fjord og giver os, der bor i Hadsund en ekstra grund til at skyde brystet frem og være stolte af vores by, siger Mogens Jespersen.

    - Mon ikke Havneparken i hjertet af Hadsund vil gøre byen endnu mere interessant for tilflyttere og virksomheder og sætte ekstra turbo på byens blomstrende iværksættermiljø. Det tror jeg, tilføjer borgmesteren. 

    Det samlede budget for Havneparken i Hadsund er 13 millioner. Der er allerede givet tilsagn på 10 millioner fra Mariagerfjord Kommune samt Ny Carlsbergfondet og RealDania. Den resterende finansiering på tre millioner skal skaffes via fonde og puljer.

    Sidst opdateret: 5. juli 2023