Gå til hovedindhold

Plejehjem i Mariagerfjord kåret som Danmarks bedste

Teglgården i Als blev hyldet for deres tryghed og hjemlige varme

Teglgården i als hyldes

Indhold

     
    På Teglgården i Als bliver maden tilberedt på plejehjemmet, og det giver glade beboere. Det er ikke kun de ældre, der er begejstrede for duften af mad og den hjemlige hygge. Juryen hos organisationen Danske Seniorer har også bemærket duften og netop kåret det nordjyske plejehjem som Danmarks bedste af slagsen.
     
    I Mariagerfjord Kommune er udvalgsformand Jan Andersen stolt af den fine pris. Han ser det som en fornem anerkendelse af leder og personalet på Teglgården i en tid hvor økonomi og udfordringer på ældreområdet ellers fylder meget.

    Små stjernestunder

    - I udvalget er vi meget stolte af det arbejde, som de udfører på Teglgården. Personalet skaber små stjernestunder for vores ældre, og gør de daglige måltider til noget helt særligt. Socialt samvær skaber kolorit på hverdagen for vores ældste og svageste borgere, og jeg er glad for, at Landsforeningen Danske Seniorer anerkender den flotte hjertevarme indsats, siger Jan Andersen, der er udvalgsformand for Sundhed og Omsorg.
     
    Ifølge udvalgsformanden er det ikke tilfældigt, at Teglgården udmærker sig, når det gælder gode og trygge stjernestunder.
     
    - Teglgården er et trygt og godt sted at komme, og man mærker varmen, så snart man træder ind ad døren. Jeg ønsker både leder og medarbejdere et stort tillykke med, at de sammen har været med til at sikre, at Teglgården er kåret som Danmarks bedste plejehjem, siger Jan Andersen.
     
    Danske Seniorer har stiftet prisen som Danmarks bedste plejehjem som en modreaktion på den negative omtale af ældreplejen, der præger mediedækningen. Ifølge plejecenterleder Heidi Jensen var konkurrencen hård. Ikke mindre en 43 plejehjem var nemlig med i opløbet om at blive kåret til Danmarks bedste, men borgerne og lokalsamfundet valgte ved afstemning Teglgården som vinder.

    Ufattelig stolt

    - Jeg er så ufattelig stolt. Vi har det bedste personale på Teglgården, som gør meget ud af, at måltidet bliver en hyggelig stund med plads til snak og grin. Det har vægtet højt i normeringen, at vi tilbereder maden hjemme i nærmiljøet, ikke bare i huset, men i køkkener i hver afdeling, så duften kommer helt tæt på beboerne. Det omfavner i høj grad, hvad vil gerne vil opnå; nemlig at skabe gode hjemlige rammer for de mennesker, der har deres hjem her, siger Heidi Jensen.
     
    - Beboerne følger meget med i madlavningen og er med til at bestemme menuen. Når de har fødselsdag, får de altid sin livret og kan vælge lige den kage, de har lyst til at få til eftermiddagskaffen. Hvis beboerne kan, så hjælper de også til i det omfang, det kan lade sig gøre. Det at bidrage med stort som småt er nemlig alt sammen med til at give en følelse af hjem, tilføjer Heidi Jensen.

    Mad er også omsorg

    Plejecenter Teglgården blev indstillet til titlen 'Danmarks bedste plejehjem' med disse ord: 'På Plejecenter Teglgården hyldes det gode måltid. Mad er også omsorg.'
     
    Prisoverrækkelse skete fredag 10. november af Danske Seniorers direktør Katrine Lester. Med titlen følger en check på 20.000 kr. til en fest eller en oplevelse for alle, der bor, arbejder og giver en hånd med på Teglgården.

    Sidst opdateret: 4. december 2023