Gå til hovedindhold

Fælles front for foreningslivet

Mariagerfjord Kommune og DGI Nordjylland har i mange år haft et godt samarbejde om at understøtte kommunens foreningsliv. Nu bliver samarbejdet mere officielt, og med en ambitiøs målsætning om mere end 1000 flere foreningsaktive børn og unge.

Indhold

  Lørdag den 29. juni blev der på Vikingeborgen Fyrkat sat underskrifter på en ambitiøs aftale, der får stor betydning for foreningslivet i Mariagerfjord Kommune. Med aftalen ønsker Mariagerfjord Kommune og DGI Nordjylland at skabe endnu bedre rammer for lokalt foreningsliv - og i tæt samarbejde med foreningerne sikre, at endnu flere borgere kommer ind i sunde og motiverende fællesskaber:

  - Vi har i de seneste medlemsopgørelser set et fald i antallet af børn der er med i foreningslivet og de sunde fællesskaber, og efter Corona perioden er vi ikke nået helt tilbage på samme niveau igen" siger Jørgen Pontoppidan, formand for Kultur og Fritidsudvalget i Mariagerfjord Kommune og fortsætter;

  Frivillige i foreningslivet yder hver eneste dag en fantastisk indsats, og vi tror på, at vi i tætte samarbejder med en ambitiøs målsætning, kan understøtte hverdagen i foreningerne endnu bedre.

  1000 flere børn og unge skal være en del af en forening

  Foreningslivet kommer til at opleve flere tiltag, der understøtter hverdagen med idræt og bevægelse. Højt på dagsordenen står f.eks. flere unge medlemmer og ikke mindst unge ledere i foreningerne.

  Hvis ambitionerne skal indfries, er et forsat fokus på fritidsvejledningen et vigtigt element. Det handler om at sikre nem adgang til foreningernes tilbud for aldersgrupperne op til 25 år. Det kan f.eks. være hjælp til at finde den rigtige aktivitet og samtidig få en tryg start på et hold.

  Jørgen Pontoppidan uddyber:

  Når der skal mere end 1000 flere børn og unge ind i foreningerne, kræver det målrettede indsatser. Derfor er vi også ret klare på de indsatser vi tror på - og som har vist resultater andre steder i Nordjylland.
  Vi ved f.eks. at fokus på motiverende idrætsmiljøer er vigtigt for unge - og at et tæt samarbejde mellem foreninger, skoler og institutioner er med til at skabe naturlige broer ind i fællesskaberne.

  - I Mariagerfjord Kommune har vi en ambition om, at alle skal have mulighed for at være med i stærke og sunde fællesskaber. Fællesskaberne skabes ude i foreningslivet, i organisationer og i institutionerne, og det er vores opgave som kommune, at støtte mest muligt op om de mange borgere der bidrager til fællesskaberne. Det skal en aftale som denne være med til at realisere.

  - I Mariagerfjord Kommune har vi et mangfoldigt og stærkt foreningsliv - og det er netop derfor vi tror på, at der er potentiale for at få endnu flere foreningsaktive borgere i vores fantastiske kommune. De gode intentioner, det lokale initiativ og udviklingslysten i vores foreninger fortjener den største opbakning" runder Jørgen Pontoppidan af.

  Sidst opdateret: 28. juni 2024