Gå til hovedindhold

Nordjysk talentfabrik leverer endnu en OL-deltager

Roeren Karen Frost fra Hadsund Roklub klar til de olympiske lege i Paris.

Formand for hadsund roklub

Formand for Hadsund Roklub Anders Toft er pavestolt over, at klubben nu kan sende endnu en roer til OL.

Indhold

  Drømmer du om at dyste om ædle metaller ved de olympiske lege, så bør du lægge vejen forbi Hadsund Roklub. Den populære klub ved Mariager Fjord har nemlig opfostret ikke mindre end tre OL-deltagere. Og nu har den nordjyske talentfabrik leveret endnu en verdensklasseroer. Karen Frost har sat kursen mod Paris, som denne sommer danner ramme om verdens største sportsbegivenhed.

  25-årige Karen Frost er nemlig en af de stærke kvinder, der bemander den danske dame-otter, som stiller op med medaljedrømme. Karen har i en sen alder kastet sig over rosporten. Hun greb første gang årene, da hun begyndte på medicinstudiet i Aalborg og siden er det gået så tjept, at studierne nu er sat på pause til fordel for idrætskarrieren.

  Hadsund Roklub, der har succes med at udklække atleter af olympisk karat, var det naturlige valg for den ambitiøse medicinstuderende.

  Verdensklasse inden for dansk rosport

  Formand for Hadsund Roklub Anders Toft er pavestolt over, at Karen Frost i sin tid valgte klubben og nu stævner ud mod Paris.

  -Deltagelsen i De Olympiske Lege er en drøm, der går i opfyldelse for enhver atlet og et symbol på verdensklasse inden for sporten. At nå OL kræver en kombination af talent, disciplin, og uendelig støtte fra et stærkt team, og det er præcis, hvad vi har her i Hadsund Roklub, siger Anders Toft.

  Klubbens succes skyldes i høj grad de utrolige frivillige kræfter, der dagligt arbejder utrætteligt for at skabe de bedste betingelser for de mange atleter og medlemmer i roklubben. Klubbens styrke ligger netop i det fantastiske hold af frivillige, som alle bidrager med deres tid og ekspertise.

  -Vi har otte engagerede trænere, der hver dag gør en forskel for vores medlemmer. De er drivkraften bag vores succes og den inspiration, der motiverer vores roere til at stræbe efter nye højder, siger formanden.

  -Vores ambitioner er høje, og vi er stolte af vores stærke kultur, sammenhold og frivillighed. Det tiltrækker både nye og erfarne roere, som søger en klub med både dygtighed og sjæl. Vi er nemlig mere end blot en klub. Vi er et fællesskab, og vi støtter hinanden og fejrer hinandens sejre, slutter formanden.

  Frivillige kræfter bag successen

  Hadsund Roklub har eksisteret siden 1932, og der er igennem årene blevet tilført mere plads til de mange robåde og kajakker, ligesom der kommet et træningscenter, udendørs sauna og små boliger til, som roere kan overnatte i på deres tur videre langs Mariager Fjord.

  I Mariagerfjord Kommune er der også stor begejstring for den flotte bedrift fra den efterhånden legendariske roklub.

  -Det er en kæmpe bedrift, at klubben kan sende endnu en atlet til OL, og vi ser det som et bevis på, at Hadsund Roklub er et kraftcenter, som vi kan regne med i dansk rosport. Vi ser frem til at følge Karen og de øvrige roere i Paris og heppe dem hele vejen mod medaljerne, siger Niels Sørensen, som er områdeleder for Idræt & Fritid i Mariagerfjord Kommune.

  -Klubbens succes beror på frivillige kræfter, og det er meget særligt og særdeles prisværdigt. Det er lige fra formanden til trænerne til plæneklipperen, som sørger for at klubben altid er imødekommende og idyllisk at møde ind til. Stor tak til de mange frivillige, som hver dag bidrager til et rigt kultur- og fritidsliv for de mange medlemmer, siger Niels Sørensen.

  Hadsund Roklub har 360 medlemmer i alderen 10 til 94 år.

  Hadsund Roklub har sendt atleter til OL i 2004, 2008, 2010 (ungdoms-OL) og 2024, mens de dygtige roere også flittigt henter medaljer hjem til Hadsund fra både EM og VM.

  Ud over Karen Frost kan fjordkommunen ønske yderligere to sportsfolk held og lykke til OL i Paris 2024. Det gælder roeren Fie Udby fra Hobro, bordtennisspilleren Peter Rosenmeyer (PL), som stammer fra Hadsund, mens vi venter på at høre om dressurrytteren Carina Cassøe Krüth fra Mariager også skal afsted.

  Sidst opdateret: 8. juli 2024