Gå til hovedindhold

Uddannelsesinstitutioner kickstarter Campus i Hobro

Fjordbyens ambitiøse campus-planer får en flyvende start.

Nicolaj og noah hhx

Nicolaj Schou Steffensen og Noah Asbjørn Ritter ser mange gode muligheder med et fælles campus. De er begge 20 år og går på HHX i Hobro.

Indhold

  Et levende studiemiljø med 1.000 studerende lige midt i hjertet af Hobro. Den spændende vision kommer et syvmile skridt nærmere, når HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, SOSU Nord, Erhvervsakademi Dania og Mariagerfjord Kommune inviterer alle til kick-off for fjordbyens kommende campus.
   
  Hit-orkesteret LIGA, perspektivrige debatter og madboder med alt godt til ganen er på programmet, når det festlige arrangement løber af stablen 1. maj på havnen i Hobro. Der er en ganske god grund til, at arrangørerne trommer folk sammen på havnefronten. De vil nemlig både skabe positiv opmærksomhed omkring de ambitiøse campus-planer og indsamle de unges, borgernes, erhvervslivets ideer, ønsker og drømme om det gode uddannelsesmiljø i Hobro.
   
  Fra rådhuset i den gamle toldbod på havnen kommer borgmester Mogens Jespersen i første parket til det hele. Han glæder sig over, at byens borgere nu bliver involveret i campus-projektet.
   
  - Vi vil have et levende uddannelsesmiljø i Hobro. Vi er overbevist om, at der er et kolossalt potentiale i at samle flere af vores uddannelser midt i byen. Det er godt for de unge, som får en mere inspirerende og hyggeligere hverdag og godt for midtbyen, som kommer til at summe af liv og glade dage, siger borgmesteren.
   
  Han ser det som et ekstra plus, at campus styrker sammenhængen mellem bymidtens mange fristelser og den hyggelige havn med de gamle pakhuse og den maritime stemning.
   
  Visionen bag Campus er ambitionen om at samle omkring 25 ungdoms- og videregående uddannelser i midtbyen, så de unge oplever, at der er en rød tråd fra grundskolen, ungdomsuddannelserne, de videregående uddannelser til job på fremtidens arbejdsmarked.
   
  På Erhvervsakademi Dania ser rektor Anders Graae Rasmusen også et stort potentiale i et fælles campusmiljø, som danner rammen om et rigere, sjovere og mere inspirerende studieliv.
   
  - Nu kickstarter vi samarbejdet mellem de tre uddannelsesinstitutioner og kommunen, og vi glæder os rigtig meget til, at et nyt campus i fremtiden ser dagens lys. Et campus der skaber et nytænkende, levende, inspirerende og inkluderende uddannelsesmiljø midt i Hobro,' udtaler Anders Graae Rasmussen, rektor på Erhvervsakademi Dania.
   
  Arrangementet, der finder sted fra klokken 12-18, byder ud over musik med LIGA og de lokale stjerner fra Rakkerpak også på debatter, som sætter fokus på vilkår og udsigter for den kommende generation af unge mennesker, der skal ud på arbejdsmarkedet. Du kan også gå på opdagelse i uddannelserne eller dele dine idéer og tanker om et nyt campus i byen.
   
  HEG, SOSU Nord, Dania og Mariagerfjord Kommune står bag planerne om Campus Hobro, som samler henved 1.000 studerende midt i byen. Projektet vil koste cirka 350 millioner kr. HEG dækker cirka 174 mio. kr. Mariagerfjord Kommune har bevilget et tilskud på op til 25 mio. kr. primært i form af attraktive byggegrunde i midtbyen. Regionen har givet 800.000 kr., mens Sparekassen Danmark, Hobro Fonden har doneret 1 mio. kr. De resterende midler søges hjem fra fonde.

  Sidst opdateret: 19. april 2024