Gå til hovedindhold
Tilladelse

Hobro - Gettrupvej 3 - Midlertidig oplag af feje- og brøndsand på Materielgården i Hobro - Miljøgodkendelse og afgørelse om ikke VVM-pligt

Klagefrist 17. maj 2024 kl. 23.59

Indhold

    Mariagerfjord Kommune har meddelt miljøgodkendelse til midlertidig oplag af feje- og brøndsand på Materielgården i Hobro beliggende Gettrupvej 3, 9500 Hobro. Afgørelsen er meddelt med hjemmel i Miljøbeskyttelseslovens § 33.

    Mariagerfjord Kommune har samtidig truffet afgørelse om, at projektet ikke er omfattet af krav om miljøvurdering (VVM-pligt). Denne afgørelse er truffet efter § 21 i Miljøvurderingsloven.

    Du kan klage over afgørelserne.

    Miljøgodkendelse

    Afgørelsen kan i henhold til bestemmelserne i Miljøbeskyttelsesloven påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet af ansøger, af visse nærmere angivne myndigheder og interesseorganisationer og af enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald.

    Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er offentliggjort på kommunens hjemmeside, dvs. at den udløber fredag den 17. maj 2024 kl. 23.59. Klagen skal være modtaget senest på dette tidspunkt.

    Afgørelse om ikke VVM-pligt

    Enhver med retlig interesse i sagens udfald kan, efter reglerne i Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), klage over denne afgørelse til Miljø- og Fødevareklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål. Klageberettiget er endvidere Miljøministeren og organisationer, der som formål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer.

    Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er offentliggjort på kommunens hjemmeside, dvs. at den udløber fredag den 17. maj 2024 kl. 23.59. Klagen skal være modtaget senest på dette tidspunkt.

    Fælles

    En eventuel klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet indgives skriftligt til Mariagerfjord Kommune, ved anvendelse af digital selvbetjening (Klageportalen, der findes på www.borger.dk og www.virk.dk). Endvidere skal efterfølgende kommunikation om klagesagen ske ved anvendelse af digital selvbetjening. En klage anses for indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden. 

    Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der indgives uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Eventuel fritagelse for brug af Klageportalen forudsætter, at klager indsender en begrundet anmodning herom til Mariagerfjord Kommune, som videresender anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt anmodningen kan imødekommes.

    Det er en betingelse for Miljø- og Fødevareklagenævnets behandling af en klage, at klager indbetaler et gebyr. Vejledning om gebyrbetalingen, herunder om eventuel tilbagebetaling, kan findes på klagenævnets hjemmeside www.naevneneshus.dk.

    Søgsmål til prøvelse af afgørelser om forhold, der er omfattet af denne lov, skal være anlagt inden seks måneder efter, at afgørelsen er meddelt. For afgørelser der offentliggøres regnes søgsmålsfristen fra datoen for offentliggørelsen.

    Spørgsmål til afgørelserne

    Hvis du har spørgsmål til afgørelserne, kan du kontakte Gitte Hovkjær Gregersen på mail: virksomhedsgruppen@mariagerfjord.dk, eller tlf. 97 11 36 58.