Gå til hovedindhold
Afgørelse om ikke VVM-pligt

Hobro - Lupinvej 21, Hobro Varmeværk - Etablering af elkedelanlæg, koblingshus og transformer samt nedgravning af elkabler - Afgørelse om ikke VVM-pligt

Klagefrist 21. maj 2024 kl. 23.59

Indhold

    Mariagerfjord Kommune har truffet afgørelse om, at der ikke er VVM-pligt for projekt omhandlende etablering af et 40 MW elkedelanlæg til produktion af fjernvarme samt etablering af koblingshus og transformer på Hobro Varmeværks areal på Lupinvej 21, 9500 Hobro. I forbindelse med projektet skal der desuden nedgraves nye 60 kV elkabler fra Lupinvej 21, Hobro, til N1´s station beliggende i Erhvervsparken, Hobro.

    Det er vurderet, at projektet ikke vil påvirke miljøet væsentligt og derfor ikke er VVM-pligtigt.

    Afgørelsen er truffet i henhold til § 21 i miljøvurderingsloven.

    Du kan klage over afgørelsen

    Afgørelsen kan påklages for så vidt angår retlige spørgsmål af enhver med retlig interesse i sagens udfald samt af landsdækkende foreninger og organisationer, der som formål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer, jf. miljøvurderingslovens § 50. 

    Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Du klager via Klageportalen, som du finder et link til på forsiden af www.naevneneshus.dk. Klageportalen ligger på www.borger.dk og www.virk.dk.

    Klagen sendes gennem Klageportalen til Mariagerfjord Kommune. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Mariagerfjord Kommune i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på kr. 900 for private og kr. 1800 for virksomheder og organisationer. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. 

    Du kan læse mere om gebyrordningen og klage på Miljø- og Fødevareklagenævnets hjemmeside.   

    Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Mariagerfjord Kommune videresender herefter anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.  

    Klagen skal være modtaget senest den 21. maj 2024.    

    Kommunens afgørelser kan også indbringes f1or domstolene. Det skal ske inden 6 måneder fra offentliggørelsen.

    Spørgsmål til afgørelsen

    Hvis du har spørgsmål til afgørelsen, kan du kontakte Anja Spring, anasp@mariagerfjord.dk, eller på tlf. nr. 97 11 36 50.