Gå til hovedindhold

Er du ung og er faldet ud af uddannelse eller job?

Her finder du informationer om dine muligheder som ung, hvis du er faldet ud af uddannelse eller job.

Indhold

  Ungecenter Mariagerfjord

  I Ungecenter Mariagerfjord er vi et team af beskæftigelses- og uddannelseskonsulenter samt uddannelsesvejledere, der rådgiver og vejleder unge i alderen 15-29 år. Ungecenteret arbejder tæt sammen med kommunes andre afdelinger for at sikre en helhedsorienteret og individuel indsats. I Ungecenteret møder du også vores team af uddannelsesvejledere.

  Vi står klar til at hjælpe dig 

  Er du ung og er faldet ud af uddannelse eller job, står vi klar til at hjælpe og vejlede dig. Så tøv ikke med at tage kontakt til Ungecenter Mariagerfjord, hvor vores medarbejdere står klar til at hjælpe dig godt videre på din vej. 

  Få mere information om, hvad vi kan hjælpe dig med. 

  Hjælp og vejledning fra Ungecenter Mariagerfjord

  Har du brug for en uddannelses- eller jobplan

  Du er altid meget velkommen til at kontakte Ungecenter Mariagerfjord, hvor en beskæftigelses og uddannelseskonsulent sammen med dig kan lave en uddannelses- eller jobplan for at vende tilbage i enten uddannelse eller job.

  Din uddannelsesplan eller jobplan er en plan, du laver sammen med din beskæftigelses- og uddannelseskonsulent. Planen indeholder mål og delmål, som vi arbejder sammen om. Planen vil indeholde forskellige indsatser, som er tilpasset din vej mod uddannelse og job.

  Det kan være en kortvarig plan og for nogle også tage længere tid alt afhængig af din parathed til at vende tilbage til uddannelse eller job.
  Den plan, vi laver, er vi begge forpligtet til at følge – du har ret til at få støtte, men har også pligt til at overholde de aftaler, vi laver.

  Vejledning omkring ret og pligt vil du modtage til dine samtaler med din beskæftigelses og uddannelseskonsulent. Modtager du anden støtte i kommunen, og har du behov for en fælles plan, så er det også i Ungecenteret du får en koordinerende sagsbehandler, der hjælper med at koordinere i de forskellige indsatser, du modtager.

  Hjælp og vejledning til jobsøgning og CV

  • Vi bruger www.jobnet.dk som afsæt for din jobsøgning.
  • Vi hjælper dig med det gode CV på www.jobnet.dk, som er rekrutteringsplatform for kommunens lokale virksomheder.
  • Vi hjælper dig med din jobsøgning og guider dig til en god personlig ansøgning.
  • Vi arbejder tæt sammen med virksomhedsservice, der hjælper vores lokale virksomheder med deres rekruttering.
  • Vi ser på dine muligheder for at blive opkvalificeret til et job ud fra det behov, der er i det lokale erhvervsliv.  

  Har du brug for råd og vejledning

  Du har mulighed for at modtage råd og vejledning omkring din fremtidsplaner fra Ungecenteret, uden du modtager økonomisk støtte.

  Du har også mulighed for lave en plan med en indsats fx. praktik, der kan hjælpe dig videre i uddannelse eller job, selvom du ikke modtager økonomisk støtte.

  Så kontakt endelig Ungecenter Mariagerfjord for råd og vejledning. 

  Indsatser der kan være en del af din plan

  Når du melder dig ledig, skal du deltage i en FVU-test, der fortæller dig, hvordan dit faglige niveau er i dansk og matematik. Eller om du eventuelt er ordblind. Hvis du har behov for at træne dit dansk eller matematik, fordi du skal i gang med en uddannelse, så tilbydes du dette i samarbejde med VUC Nordjylland og din beskæftigelses og uddannelseskonsulent.

  Praktik og løntilskud i private virksomheder er ofte en del af din plan, da vores lokale virksomheder ofte finder nye medarbejdere gennem et kortere praktikforløb.

  Hvis du har autisme og savner støtte til at fastholde dig i uddannelse eller komme i arbejde, så tilbyder Ungecenteret en særlig indsats AST. Her modtager du en kombination af udviklende samtaler omkring din autismeprofil og hjælp til at komme i gang på job eller uddannelse. Vi følger dig tæt indtil du er klar til at stå selv.

  Hvis du har indlæringsvanskeligheder og har brug for hjælp til at komme i job, tilbyder vi en indsats i vores jobtræningsforløb. Forløbet er ofte et praktikforløb i en virksomhed, hvor du udvikler dig til at blive ansat. Her har du en tæt tilknytning til vores virksomhedskonsulent, der støtter dig tæt i din gang på virksomheden.

  Hvis du har fysiske og/eller psykisk skånehensyn har vi et tæt samarbejde med kommunens sundhedstilbud herunder sundhed og træning, socialpsykiatri og rusmiddelcenter.

  STRAKS er vores kommunale tilbud til dig, der har brug for opgaver, hvor du er udendørs og ønsker at få flere kompetencer til at varetage et job inden for de grønne områder, entreprenørarbejde mv.

  Derudover tilbyder vi mange individuelle indsatser som en del af din plan mod uddannelse eller job.

  Har du brug for at søge om økonomisk støtte

  Du kan her søge om økonomisk støtte, mens du er uden job og uddannelse, og du kan ligeledes læse mere omkring den økonomiske støtte og forpligtelser i forbindelse hermed.

  Du kan også henvende dig fysisk i Ungecenteret på Kirketoften 7 i Hobro, hvor vi kan hjælpe dig med ansøgningen. Husk, at du også skal kontakte Ungecentret og booke et møde, hvis du ansøger elektronisk. 

  Vurdering af, hvorvidt du er berettiget til ydelse eller engangshjælp, træffes af vores ydelsesservice.

  Sidst opdateret: 26. september 2022

  Kontakt

  Fagenheden Børn, Familie og Arbejdsmarked

  Ungecenter Mariagerfjord

  Åbningstider:
  Mandag-onsdag 8.30-15.30
  Torsdag 8.30-17.00
  Fredag 8.30-12.00

  Telefontider:
  Mandag-onsdag 8.00-15.30
  Torsdag 8.00-17.00
  Fredag 8.00-12.00

  Kirketoften 7
  9500 Hobro

  Telefon: 97114091

  E-mail: ungecenter@mariagerfjord.dk