Gå til hovedindhold

Teater, Museer og Biografer

I Mariagerfjord Kommune er der masser af muligheder til dig, der vil en tur i teatret, gå på opdagelse på områdets mange museer eller se en god film i biografen.

Indhold

  Teater

  Amatørteaterforeningen Fyrkatspillet opfører årligt en juleforestilling og Fyrkatspillet, der opføres i Vikingehuset ved Fyrkatborgen i Hobro. Læs mere om Fyrkatspillet. 

  Foreninger, forsamlingshuse, skoler m.v., der ønsker køb af professionelle forestillinger af børneteater og opsøgende teater kan, såfremt det foregår i samarbejde med kommunen, opnå 50% refusion, såfremt forestillingen er refusionsgodkendt. 
  Kontakt Kultur og Fritid med henblik på den praktiske procedure. Læs mere om reglerne vedrørende Teaterrefusion.

  Bibliotekerne udbyder et antal offentlige forestillinger. Forestillingerne er tilpasset forskellige aldersgrupper mellem 2 og 10 år. Læs mere på Mariagerfjordbibliotekernes hjemmeside www.mariagerfjordbibliotekerne.dk eller på Kulturfjorden www.kulturfjorden.dk

  Siden 2003 har der været et professionelle egnsteater på kulturhavnen i Hobro. Teatret tilbyder egenproducerede forestillinger kombineret med udvalgte gæsteforestillinger. Teatret opfører årligt mindst en børneforestilling. Læs mere om Himmerlands Teater.

  Museer

  Danmarks Saltcenter er Nordens eneste oplevelsescenter for salt – og alt, hvad der har med salt at gøre. Her er masser af aktiviteter og mulighed for afslapning i ”Det Døde Hav”, et bassin med temperatur og saltindhold, som det rigtige Døde Hav. Saltcentret er beliggende på havnen i Mariager. Læs mere på Mariager Saltcenter

  Gasmuseet ligger i det gamle Hobro Gasværk fra 1898, der er blevet ombygget til udstillinger og kulturhus. 

  De gamle fabriksbygninger står i dag udadtil som, da der blev produceret gas på stedet. Indvendigt er de gamle fabrikshaller indrettet med forskellige udstillinger og aktiviteter, og er totalt renoverede med en fantastisk atmosfære og helt speciel stemning.

  Der er et sciencerum, en udendørs aktivitetsvæg og med fokus på bæredygtighed er der bl.a. anlagt en grøn lund med byhaver ved siden af Gasmuseet.

  Læs meget mere alle de spændende tiltag og tilbud på Gasmuseets hjemmeside. 

  Kunstetagerne Hobro er museum for moderne kunst og design indrettet i Bies gamle bryghus fra 1857. I de fire etager vises skiftende udstillinger med dansk og international samtidskunst. Museet har en stor kunstsamling, som indgår i de skiftende udstillinger. Hver sommer vises en omfattende udstilling med kunsthåndværk og design.

  Læs mere om Kunstetagerne her.

  Lokalarkiverne i Mariagerfjord Kommune er en sammenslutning af kommunens lokalhistoriske arkiver. De koordinerer arbejdet med områdets lokale historie og udveksler erfaringer. Læs mere om Lokalarkiverne Mariagerfjord her.

  Nordjyllands Historiske Museum er et statsanerkendt museum, der varetager museumsdriften i Aalborg, Rebild og Mariagerfjord kommuner.

  Nordjyllands Historiske Museum har følgende afdelinger i Mariagerfjord Kommune:

  Vikingecenter Fyrkat

  Cirkusmuseet i Rold 

  Hadsund Egnssamling

  Lystfartøjsmuseet

  Hobro Museum

  Havnø Mølle

  Mariager Museum

  Biografer

  Filmteatret er beliggende centralt i den gamle teaterbygning på St. Torv i Hobro. Biografen rummer to biografsale. Læs mere om Filmteatret, se program og billetbestilling. 

  Biografen viser også børnefilm organiseret af Hobro Børne- og Ungdomsfilmklub. Læs mere om børnefilmklubberne.

  Bio 1+2 er hjemmehørende i Hadsund Kulturcenter, hvor der er indrettet en moderne biograf med to sale. Biografen drives af den selvejende institution Frikvarteret. Biograferne viser et bredt udsnit af de nyeste film. Der arrangeres bl.a. senior- og babybio, film for skoler og børnehaver m.v.
  Der er også en børne- og ungdomsfilmklub.

  Læs mere om Hadsund Bio 1+2. 

  Sidst opdateret: 28. september 2022