Kontakt
Telefontider
Mandag-tirsdag-fredag: 10:00-12:00
Torsdag: 13:00-15:00
Her på siden kan du se de forskellige former for pasningstilbud.
I Dagplejen er der fokus på børnenes trivsel og udvikling i det hjemlige miljø. Dit barn er sammen med den samme voksne i hverdagen undtaget ferie, sygdom mm.
For at styrke den sociale udvikling mødes børn og voksne i heldagslegestue.
Vi samarbejder på tværs, så dit barn oplever et sammenhængende forløb fra dagpleje, vuggestue, børnehave og skole.
Hos Dagtilbud og Skole tager vi hånd om dit barn, fra det tager sine første spæde skridt, til det er klar til at springe ud i en ungdomsuddannelse eller arbejdslivet. Trygge og glade børnefællesskaber er den røde tråd fra dagplejen, vuggestuen, børnehaven og skolen. Hos os får dit barn rig mulighed for at udfolde sig og plads til at være præcis, som det er og blive til det, det vil.
Se videoen om dagtilbud og skole i Mariagerfjord - stedet hvor glade og nysgerrige børn gror.
Læs mere om vores værdier i arbejdet med dit barn i Mariagerfjord Kommune
Når jeres barn får tilbudt plads i Dagplejen er der mulighed for at aftale et besøg hos dagplejeren.
Dagplejeren fortæller om hverdagen og om praktiske forhold i dagplejehjemmet herunder åbningstider.
Vi vil meget gerne, at I fortæller om jeres barn og barnets vaner og rutiner, så dagplejeren er klædt bedst muligt på til at tage imod jeres barn.
I aftaler sammen med dagplejeren, hvordan opstarten i Dagplejen skal være for jeres barn.
I særlige tilfælde vil dagplejepædagogen deltage i mødet, hvis jeres barn har behov for særlige hensyn, eller på møder, hvor der er brug for tolk.
Alle dagplejere er en del af en legestuegruppe. I legestuen er man hele dagen sammen med de andre børn og voksne.
De fleste steder har vi legestuelokaler, hvor man er afsted sammen en gang ugentligt og børnene afleveres og hentes i legestuen. Hør nærmere hos dit barns dagplejer.
Dagplejen vægter et tæt og ligeværdigt samarbejde med forældrene omkring barnets udvikling, trivsel, dannelse og læring. Forældrenes viden om barnet er fundamentet for dette samarbejde. Den daglige dialog er betydningsfuld for dit barns trivsel.
Vi forventer, at I fortæller åbnet om jeres barns udvikling, vaner, trivsel og udfordringer.
Som forældre har man ofte forskellige forventninger til Dagplejen. Hvis I har nogen specifikke, forventer vi, at I fortæller om det ved opstarten. Vi forventer, at I viser interesse for børnenes hverdag og den lille børnegruppe, jeres barn er en del af.
I skal medbringe ren og godkendt barnevogn og godkendt sele, og sengetøj skal skiftes som minimum en gang ugentligt. Dertil kommer bleer, skiftetøj, der matcher årets gang bl.a. skal I medbringe solcreme om sommeren. Jeres dagplejer og I taler om de specifikke ting for netop jeres barn, så hverdagen bliver så god som mulig og jeres barn kan være med til at lege både ude og inde.
Vi forventer, at Dagplejens åbningstid overholdes. Du bestemmer selv, hvornår du vil aflevere og hente dit barn inden for dagplejens åbningstid. Du skal være ude af dagplejens dør inden lukketid. Du fortæller dagplejeren om forventede mødetider samt fortæller om barnets morgen hjemme eller andre forhold, som kan have indflydelse på dit barns trivsel.
Hvis der er sket noget derhjemme, er det vigtigt, at du fortæller det til dagplejeren, så hun kan forstå dit barns reaktioner og hjælpe det.
Dagplejen holder forældresamtaler efter behov. Her snakker vi om jeres barns trivsel og udvikling. Hvis du i hverdagen har brug for en samtale, er du altid velkommen til at bede om et møde med dagplejeren og dagplejepædagogen.
Det er vigtigt, at du følger med i, hvad der sker i dagplejen. Husk derfor at læse den information, der hænger på opslagstavlen og på AULA.
AULA bruges blandt andet til kommunikation med dagplejer - eksempelvis i forbindelse med barnets ferie og beskeder mellem dagplejer og forældre. Vi forventer at du holder dig opdateret på AULA.
Hvis du får nyt telefonnummer, er det vigtigt at Dagplejekontoret tlf. 97113276 og dagplejeren får besked. Husk også at ændre stamdata i AULA.
Når dit barn er i Dagplejen er det vigtigt, at vi i fællesskab støtter barnets udvikling og ressourcer.
I den daglige dialog er det naturligt, at man taler om mad, søvn, venskaber, sprog mm.
Dagplejen anvender 2 typer digitale værktøjer til at understøtte de daglige observationer. Vi har en dialog med forældrene om barnets generelle udvikling på baggrund af:
Udfyldes af forældre og dagplejer. Dialogprofilen har fokus på flere udviklingspunkter med relation til trivsel og læreplanen.
I Dagplejen har vi en uddannet sprogvejleder, som har forskellige opgaver i forhold til at vejlede og støtte ved den enkelte dagplejer og i legestuen.
Sprogvejlederen vejleder bl.a. dagplejer om indretning af læringsmiljøet, så det understøtter barnets sproglige udvikling, samt rådgiver om hele børnegruppen eller om enkelte børn. Dette kan strække sig over en periode, med flere besøg. Denne vejledning kan også rette sig mod, hvad I kan gøre i hjemmet.
Sprogvejleder kan også komme i legestue regi og vejlede i forhold til legestuens sproglige læringsmiljø.
Også som forældre vil man kunne møde sprogvejlederen. Det kan du fx, hvis vi oplever, at dit barn er sprogligt forsinket eller har andre sproglige udfordringer. Sprogvejlederen vil i så fald deltage i et møde ved dagplejer sammen med dig/jer, hvor der aftales indsatser, der kan hjælpe dit barn på vej i den sproglige udvikling. Inden dette møde vil sprogvejlederen, hvis det er muligt, have set jeres barn hos dagplejeren.
Sprogvejlederen kommer også på hjemmebesøg, hvis man sammen vurderer, at det kan være et godt supplement til indsatsen i Dagplejen.
Udfyldes af dagplejer 2 gange i barnets tid i Dagplejen.
Hvis du har brug for en samtale, er du altid velkommen til at bede om et møde med dagplejeren og dagplejepædagogen.
Hvis vi bliver bekymret for dit barns udvikling og trivsel, vil vi hurtigst muligt i dialog med dig om det. Hvis der er behov, har du og Dagplejen mulighed for ekstern sparring med Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. (PPR).
Det er ikke muligt at tilbyde overtid hos dagplejerne. Aflevering og afhentning skal ske inden for dagplejens åbningstid.
Fredagen efter Kr. Himmelfartsdag
Grundlovsdag d. 5. juni
Den anden fredag i november
24. og 31. december
Mellem jul og nytår er der åbnet. Der er mulighed for pasning, hvis man har behov. Vi tilstræber at meget ferie og afspadsering afholdes i den periode. Derfor skal man påregne længere afstand til gæstepleje.
Hvis din dagplejer er syg, ringer vi til dig fra kl. 06.00. Dit barn vil få tilbudt gæstepleje.
Hvis I ikke svarer på telefonen, indtaler vi en besked på telefonsvareren. Husk derfor at aflytte telefonsvareren og kontakt derefter kontoret på tlf. 97 11 32 76.
Du vil få besked, når dagplejeren er rask igen.
Når dagplejeren har ferie eller afspadserer tilbydes dit barn gæstedagpleje, såfremt du ønsker det.
Hvad skal du huske, når dit barn skal i gæstepleje:
Som forældre skal du logge på AULA, når dit barn starter i Dagplejen. Her er der stamoplysninger og diverse tilladelser.
Hvis du får nyt telefonnummer, er det vigtigt at Dagplejekontoret og dagplejeren får besked. Husk også at ændre stamdata i AULA.
Forældrebestyrelsen har vedtaget principper for gæsteplejen – læs mere herom på AULA.
Dagplejen skal fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse gennem trygge og pædagogiske læringsmiljøer, hvor legen er grundlæggende og hvor der tages udgangspunkt i et børneperspektiv.
Dagplejen har ansvaret for at etablere et udviklende læringsmiljø over hele dagen der omfatter b.la. leg, rutinesituationer, voksen- og børneinitierede aktiviteter. Vi skal gennem refleksioner og med afsæt i en stærk evalueringskultur, se nysgerigt og kritisk på vores praksis med kvalitetsudvikling for øje.
Vi skal indrette vores læringsmiljøer så de særligt tager højde for børn i udsatte positioner.
Dagplejens overordnede læreplan samt Dagplejens seneste kvalitets rapport finder du også på AULA.
Forældrebestyrelsen består af repræsentanter valgt blandt forældre og medarbejdere i Dagplejen.
Der er valg til forældrebestyrelsen en gang årligt i september måned. Alle forældre inviteres til valget og kan opstille som repræsentant.
Bestyrelsen består af seks forældrevalgte og tre medarbejdervalgte.
Formand
Pia Bjerregaard peia751@hotmail.com tlf. 91549248
Næstformand
Pernille Veise pernillevtk@hotmail.com tlf. 28906689
Menige medlemmer
Annesofie Witt, tlf. 20320691 fiewitt66@gmail.com
Lotte Vestergaard Jensen, tlf. 28593128 lotte-987@hotmail.com
Ida Bak Jensen Idaa_bakk@hotmail.com tlf. 93202046
Irene Nørgaard Irene_sorensen@hotmail.com
Personale i bestyrelsen
Mette Nielsen, dagplejepædagog, melni@mariagerfjord.dk tlf. 97113282
Anne-Mette Villadsen, dagplejer, Hørby, amete@mariagerfjord.dk
Betina Bendix, Hadsund bhols@mariagerfjord.dk
Suppleanter til bestyrelsen
Tove Christensen, Hørby helle@mariagerfjord.dk
Tanja Helmer, Hadsund tajac@mariagerfjord.dk
Sekretær for bestyrelsen
Bente Aa. Fogh, befog@mariagerfjord.dk Tlf. 29231949
Sammensætningen af bestyrelsen gør, at debatten er levende og meningsgivende, da alle er optaget af at skabe en god dagpleje til gavn for børnene.
Vi debatterer livligt og søger at finde fælles løsninger og målsætninger. Bestyrelsens medlemmer har forskellige interesser - eksempelvis:
Dagplejens forældrebestyrelse inviteres årligt til dialogmøde med Udvalget for Børn og Familie. Her drøftes relevante emner for rammerne for Dagplejens arbejde.
Referater fra bestyrelsesmøderne og den nuværende bestyrelse finder du på AULA.
Der er hvert år i uge 38 fokus på madmod og madglæde. Vi udfordrer smagsløgene og prøver nyt.
Vi smager forskellige ting - madmod - og byder det velkommen, hvis forældre vil tilbyde et supplement, fx æbler fra haven, en ret eller lignende.
Du vil møde dagplejepædagogen i forbindelse med tilsyn:
Du kan altid kontakte dagplejepædagogen, hvis du oplever tvivl om dit barns trivsel og udvikling eller du på anden vis ønsker at drøfte dit barns hverdag i dagplejen.
Dagplejen skal fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse gennem trygge og pædagogiske læringsmiljøer, hvor legen er grundlæggende, og hvor der tages udgangspunkt i et børneperspektiv.
Dagplejepædagogens primære opgave er at understøtte dette arbejde hos den enkelte dagplejer og i legestuen.
Dette gøres gennem målrettede tilsyn, med fokus på:
Tilsyn i hjemmet og i legestuen, kan være anmeldte og uanmeldte.
Kontaktoplysninger på tilsynsførende pædagoger findes under "Kontakt dagplejekontoret og tilsynsførende pædagoger".
Dagplejekontoret tlf. 97 11 32 76
Dagplejeleder
Bente Fogh 97 11 32 75
Pædagogisk leder
Gitte Kristensen 97 11 32 77
Sprogvejleder
Jenny Blæsbjerg 97 11 32 87
Tilsynsførende pædagoger
Mette Nielsen | 97113282 |
Tania Norlén | 97113295 |
Sussie Madsen | 97113296 |
Jannie Poulsen | 97113288 |
Line Jakobsen | 97113281 |
Linn Christensen | 97113209 |
Dagtilbud Område Nord er beliggende i Rosendal Børne- og Familiedistrikt (Hobro Nord) og Arden Børne- og Familiedistrikt.
Dagtilbud Område Midt er beliggende i Bymarken Børne- og Familiedistrikt (Hobro Syd) og Valsgaard Børne- og Familiedistrik.
Dagtilbud Område Øst er beliggende i Hadsund Børne- og Familiedistrikt og Mariager Børne- og Familiedistrikt.
Dagtilbuddet Smilehullet er beliggende i Assens Børne- og Familiedistrikt.
Børnehaven Krible-bo er beliggende i Havbakke Børne- og Familiedistrikt.
Navn |
Adresse |
Postnr./by |
Telefon |
Mail/hjemmeside |
Pernille Axelsen |
Bymarken 33 |
9510 Arden |
40 73 20 03 |
|
Trine Schrøder |
Østervang 46 |
9500 Hobro |
20 84 21 34 |
|
Susanne R. Jensen |
Vester Allé 12 |
9500 Hobro |
20 89 97 10 |
|
Naturbørn Hobro v/ Dorthe Reiter og Merete O. Lynge |
Fyrkatvej 35 |
9500 Hobro |
20 25 62 36/ 51 88 53 41 |
|
Anja Lindskov Haagen Jensen |
Rolighedsvej 28 |
9560 Hadsund |
23 80 84 93 |
|
Charlotte Aasted |
Hans Kirks |
9560 Hadsund |
42 44 06 37 |
|
Helle Skov |
Stadionvej 8 |
9560 Hadsund |
21 77 44 44 |
www.skovtroldene-hadsund.dk |
Lisbeth Busk |
Ravnbjergvej 34, Als |
9560 Hadsund |
27 28 19 88 |
|
Mimi Chorn Christensen |
Kystvejen 190, Als |
9560 Hadsund |
23 45 66 06 |
|
Lise Lotte & Jimmi Billesø Villadsen |
Røjdrupvej 11, Røjdrup |
9500 Hobro |
20 25 03 56 |
|
Majbrit Vels Jensen |
Hannerupskovvej 29, Hannerup |
9500 Hobro |
22 45 74 55 |
|
Ida Nørlem |
Vadgårdsvej 33, Hvornum |
9500 Hobro |
52 98 82 50 |
stutteribirkelund@live.dk |
Smilehullet v/
|
Plantagevej 7, Hørby |
9500 Hobro |
30 31 98 53 |
kenneth_velling@hotmail.com |
Ligusterbørn v/
|
Ligustervej 20, |
9500 Hobro |
24 63 77 46 |
lonanj@yahoo.dk |
Hørby Spirehus v/
|
Ribesvej 1, Hørby |
9500 Hobro |
30 35 98 80 |
amvilladsen@gmail.com |
Dinoerne
|
Hyldebærvænget 10, Valsgaard | 9500 Hobro | 60 65 14 98/ 61 43 83 72 |
Privatboernepasningdinoerne@outlook.dk |
Trine B. Nielsen |
Hadsundvej 7, 1,1 |
9500 Hobro |
52 23 23 25 |
trinebnielsen@outlook.dk |
Susanne Aagaard Jensen |
Doktorparken 16 |
9500 Hobro |
28 91 60 22 |
t.run.te@live.dk |
Tumlebakken v/ Ingelise Hansen og Lonnie Bech Pedersen |
Hegedalsvej 54 |
9500 Hobro |
60 43 59 69 |
|
Hanne K. Thomsen |
Sdr. Truevej 22, Vebbestrup |
9500 Hobro |
22 92 31 36 |
|
Troldeungerne v/
|
Nr. Redsøvej 7, Redsø |
9500 Hobro |
24 19 66 03 |
redsoehovedgaard@hotmail.com |
Som privat pasningsordning kan du blive godkendt til at modtage 5 børn i pasning. Varetages pasningen af mere end én person, kan der gives tilladelse til pasning af op til 10 børn.
Du er forpligtet til at arbejde ud fra dagtilbudslovens formålsbestemmelse.
Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)
LDK nr. 2 af 06/01/2020.
Kapitel 1
Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v.
§ 1. Formålet med denne lov er at
1) fremme børns og unges trivsel, udvikling og læring gennem dag-, fritids- og klubtilbud samt andre socialpædagogiske fritidstilbud,
2) give familien fleksibilitet og valgmuligheder med hensyn til forskellige typer af tilbud og tilskud, så familien så vidt muligt kan tilrettelægge familie- og arbejdsliv efter familiens behov og ønsker,
3) forebygge negativ social arv og eksklusion, ved at de pædagogiske tilbud er en integreret del af både kommunens samlede generelle tilbud til børn og unge og af den forebyggende og støttende indsats over for børn og unge med behov for en særlig indsats, herunder børn og unge med nedsat psykisk og fysisk funktionsevne, og
4) skabe sammenhæng og kontinuitet mellem tilbuddene og gøre overgange mellem tilbuddene sammenhængende og alderssvarende udfordrende for børnene.
Ligeledes er du som privat pasningsordning forpligtet til at arbejde med læringsmiljøer som tager udgangspunkt i børnegruppens sammensætning og børnenes forskellige forudsætninger jf. dagtilbudsloven:
§ 81 a. Den private pasningsordning skal tilrettelægges, så den fremmer børns læring gennem trygge læringsmiljøer. Arbejdet med læringsmiljøer efter 1. pkt. skal indholdsmæssigt stå mål med kravene til læring og læringsmiljøer i dagtilbud, jf. § 8, ligesom arbejdet med læringsmiljøer i den enkelte private pasningsordning skal tage udgangspunkt i børnegruppens sammensætning og børnenes forskellige forudsætninger.
Stk. 2. Den private pasningsordning skal endvidere tilrettelægges, så børn sikres medbestemmelse, medansvar og forståelse for og oplevelse med demokrati. Den private pasning skal som led heri bidrage til at udvikle børns selvstændighed, evner til at indgå i forpligtende fællesskaber og samhørighed med og integration i det danske samfund.
Hvis du vil ansøge om at blive godkendt som børnepasser til Privat Pasningsordning, skal du sende en ansøgning.
I ansøgningen skal du beskrive dine tanker og overvejelser om, hvordan du som børnepasser i en Privat Pasningsordning vil arbejde med børnenes trivsel, udvikling og læring, samt dit arbejde med læringsmiljøer, som tager udgangspunkt i børnegruppens sammensætning og børnenes forskellige forudsætninger.
For at kunne få en godkendelse af Privat Pasningsordning, kræves det, at hovedsproget i pasningsordningen er dansk.
Godkendelsen af den Privat Pasningsordning gives ud fra en samlet vurdering, som laves på baggrund af:
Din ansøgning om at blive godkendt som børnepasser til en Privat Pasningsordning.
Godkendelsessamtale.
Godkendelse af de fysiske rammer – alle de steder hvor børnene opholder sig, både ude og inde.
Tilfredsstillende børne- og straffeattester på både dig og andre personer over 15 år i husstanden.
Fra ansøgningen modtages til den endelige godkendelse kan gives, må der påregnes en behandlingstid på op til 2 måneder.
Der føres løbende tilsyn med den private pasningsordning og tilsynet skal sikre, at pasningsordningen fremmer børns læring gennem trygge læringsmiljøer, sikre børns medbestemmelse, sikre medansvar og forståelse for og oplevelse med demokrati, samt at hovedsproget i pasningsordningen er dansk.
Tilsynet skal stå mål med tilsynet i et alderssvarende dagtilbud i kommunen.
Hvis du vil høre mere om at ansøgning/godkendelse som privat pasningsordning, kan du kontakte Pladsanvisningen.
Byrådet har besluttet at stoppe ordningen om tilskud til pasning af egne børn.
Ordningen om tilskud til pasning af egne børn er en forsøgsordning, der I Mariagerfjord Kommune har kørt over 2 år med start 1. januar 2022. Byrådet har i efteråret i forbindelse med behandling af budget 2024 besluttet at ordningen stopper ved udløb af den 2 årige forsøgsperiode ultimo 2023.
Ordningen blev derfor sat i bero med virkning for nye ansøgninger modtaget efter 1. juli 2023.
Eksisterende bevillinger fortsætter indtil udløbsdato.
Tilskuddet udbetales månedligt bagud.
Mariagerfjord Kommune er forpligtet til at føre tilsyn med kommunens dagtilbud. På det enkelte dagtilbuds hjemmeside kan du finde dagtilbuddets tilsynsrapporter.
Formålet med pædagogisk tilsyn er, at sikre de kommunale dagtilbud, de private institutioner og de private pasningsordninger understøtter børnenes trivsel, udvikling, læring og dannelse. Tilsynet understøtter en løbende udvikling af kvaliteten af de pædagogiske læringsmiljøer i dagtilbuddene og fører kontrol med, at dagtilbuddene efterlever de gældende lovkrav.
Dette sker med udgangspunkt i dagtilbudslovens bestemmelser og Mariagerfjord Kommunes mål og rammer – herunder Børne- og Ungepolitikken. Rammen for de pædagogiske tilsyn følger Dagtilbudslovens § 5 samt Retssikkerhedslovens § 16.
Det betyder, at det pædagogiske tilsyn indeholder tilsyn med:
Tilsynet består af et anmeldt og et uanmeldt tilsyn, der tilsammen har til formål at vurdere og videreudvikle kvaliteten i de pædagogiske læringsmiljøer. Det anmeldte tilsyn bliver ført i alle institutioner hvert andet år, og det uanmeldte tilsyn bliver ført hvert kvartal i et af dagtilbud- og skolechef udvalgt dagtilbud.
Kommunen sikrer uvildighed i tilsynet ved, at tilsynet føres på baggrund af dialogredskabet KVALid (Kvalitet i dagtilbud), der som metode sikrer, at kvaliteten i de pædagogiske læringsmiljøer vurderes ensartet på tværs af alle dagtilbud. KVALid anvendes både i det anmeldte og uanmeldte tilsyn.
I dagplejen er det dagplejepædagogerne, som udfører anmeldte og uanmeldte tilsyn. For at sikre uvildighed i tilsynet, rokerer den tilsynsførende pædagog løbende distrikt.
I Mariagerfjord Kommune anvender vi forskellige former for data til at løfte kvaliteten i dagtilbuddene. Dette gælder også i tilsynet, hvor der indhentes både kvantitativ og kvalitativ data. Den samlede data skal kvalificere tilsynsdialogerne ved at informere om og give et indblik i dagtilbuddets arbejde med den styrkede pædagogiske læreplan herunder kvaliteten i dagtilbuddets læringsmiljøer. Dette skaber et fælles afsæt for dialog og fremtidige udvikling af dagtilbuddets pædagogiske praksis.
Kommunen fører tilsyn med det pædagogiske indhold, som indbefatter det pædagogiske læringsmiljø. For at sikre et fælles afsæt, arbejder Mariagerfjord Kommune ud fra en fælles forståelse af, hvordan pædagogiske læringsmiljøer af god og høj kvalitet ser ud.
Denne fælles kvalitetsforståelse bygger på national og international forskning om kvalitet i dagtilbud. Det indebærer at:
I Mariagerfjord kommune har vi en ambition om et dagtilbudsområde af høj kvalitet, hvor et systematisk arbejde med de pædagogiske læringsmiljøer bidrager til børnenes udvikling, læring, trivsel og dannelse. Tilsynet indgår som et vigtigt led i dagtilbuddenes kvalitetsudvikling, og derfor skal tilsynet ses i et udviklingsperspektiv.
Tilsynsrapporten er referatet fra tilsynsdialogen.
Når samtlige tilsyn er gennemført, udarbejder fagforvaltningen en samlet afrapportering. Denne afrapportering orienteres Udvalget for Børn og Familie om.
Afrapporteringen anvendes i den fælles kvalitetsrapport for dagtilbud, skole og familie. Tilsynsrapporten tilgår Kommunalbestyrelsen, via den fælles kvalitetsrapport med generelle tematikker og tendenser på dagtilbudsområdet.
På dette kort kan du bl.a. se, hvor der findes en kommunal eller privat institution eller dagplejer i dit område og få vist en profil på dagplejeren. Fold den gule mappe ud under daginstitutioner og sæt et flueben eller vælg mappen dagplejere.
Her kan du finde en præsentation af dagplejere i dit område.
Telefontider
Mandag-tirsdag-fredag: 10:00-12:00
Torsdag: 13:00-15:00