Kontakt
Social, Sundhed og Omsorg
Du kan få godkendt hjælpemidler hvis dine fysiske eller psykiske funktionsevner er nedsat.
Kommunen kan bevilge et varigt hjælpemiddel, hvis det:
Kommunen yder støtte til hjælpemidler til personer med varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.
Ansøgning om hjælpemiddel kan sendes via selvbetjening, eller ved telefonisk kontakt til Myndighed og Visitation.
Et tilbud om hurtig sagsbehandling af ansøgninger på et standardhjælpemiddel. Har du spørgsmål til KVIK-Service så ring til Myndighed og Visitation på tlf. 97 11 34 48 alle hverdage mellem kl. 08.00-12.00.
KVIK-Service er et tilbud om hurtig sagsbehandling af ansøgninger på et standardhjælpemiddel.
Du kan få råd og vejledning af en ergoterapeut, som vurderer din funktionsevne på stedet og taler med dig om årsagen til din funktionsnedsættelse.
Hvis du findes berettiget til et hjælpemiddel tilstræber KVIK-Service, at du kan få udleveret hjælpemidlet med det samme. Du får samtidig vejledning i indstilling og anvendelsen af hjælpemidlet.
Der kan være situationer, hvor ergoterapeuten skal indhente yderligere oplysninger for, at kunne behandle din ansøgning på den bedste måde.
Du kan søge om almindelige standardhjælpemidler som f.eks. gang hjælpemidler, rollatorer, visse typer kørestole og småhjælpemidler.
I KVIK-Service kan du også:
Borgere i Mariagerfjord Kommune, som har en varigt nedsat funktionsevne. Der skal ikke blot være tale om en midlertidig helbredstilstand, som f.eks. et brækket ben.
Ved en varig funktionstilstand er der ikke yderligere mulighed for behandling, forbedring eller genoptræning. Det er en betingelse at du har et væsentligt behov for hjælpemidlet, jævnført Servicelovens §112.
Vi kan ikke tilbyde KVIK-Service på ansøgninger om:
Adresse
Hjælpemiddeldepotet, Tempovej 3, 9560 Hadsund.
Åbningstid:
Faste lukkedage
KVIK-Service holder lukket:
Hvis du eller en pårørende har behov for et hjælpemiddel, er der her en række ting, der er gode at vide.
Hjælpemiddeldepotet står for levering og afhentning af hjælpemidler samt reparation og service på hjælpemidler. Desuden står de for lagerstyring, vask og klargøring af hjælpemidler.
Vi genbruger i vid udstrækning hjælpemidler. Når borgerne ikke mere har behov for de udlånte hjælpemidler, bringes de tilbage til Hjælpemiddeldepotet. Hjælpemidlerne sættes i stand, og gøres klar til genudlån.
Borgere eller pårørende der kan og har mulighed for det, må gerne selv aflevere/afhente hjælpemidler på hjælpemiddeldepotet på Tempovej 3 i Hadsund. Det kan næsten altid aftales på et tidspunkt der passer borger/pårørende.
Hjælpemiddeldepotet kan kontaktes på tlf. 97 11 34 04 alle hverdage ml. 9 og 11.30 eller på mail - link i bunden af siden.
Målgruppen er personer med et varigt kommunikationshandicap i form af væsentligt nedsat høre-, tale-, syns - eller skrivefunktion, og hvor hjælpemidlet i væsentlig grad kan afhjælpe følgerne af den nedsatte kommunikationsevne.
Et forbrugsgode kan have en specifik funktion til at kompensere for en nedsat eller tabt funktionsevne og kan dermed fungere som et hjælpemiddel. Forbrugsgoder er f.eks. husholdningsredskaber, køkkenmaskiner og handicapbiler.
Vi kan ikke tilbyde KVIK-Service på ansøgninger om:
Kompressionsstrømper er en lægeordineret behandling. Måltagningen i kommunen foretages af specialuddannede sygeplejersker.
Hvis du har brug for hjælp til støttestrømper skal du kontakte:
Mariagerfjord Vest:
Sygeplejerske Hanne Stevn Larsen
Brogade 3
9500 Hobro
tlf.: 20 34 56 30
Træffetid: Onsdag kl. 08.00-14.00
Mariagerfjord Øst:
Sygeplejerske Mette Harpøth Pedersen
Vestergade 4
9560 Hadsund
Tlf.: 20 34 55 18
Træffetid: Onsdage kl. 8.00 - 14.00.
Kontakt på andre dage skal ske til visitator. Ved problemer eller genbestilling kan man kontakte visitationen på 97 11 34 49 mellem kl. 8 og 12 på alle hverdage.
Hvis du er bevilliget et hjælpemiddel eller boligindretning kan du selv vælge, om det er kommunen eller en anden leverandør, der skal levere det bevilligede. Dette gælder dog ikke, hvis kommunen kan stille et hjælpemiddel til rådighed, som er identisk med det, du selv har valgt.
Sidst opdateret: 7. juli 2022
Social, Sundhed og Omsorg