Gå til hovedindhold

Hundeskove

Mariagerfjord Kommune driver en hundeskov i Hadsund Lilleskov. Derudover har Naturstyrelsen Himmerland en hundeskov i Rold Skov ved Stabelpladsen i Arden.

Indhold

  Med hund i hundeskove

  I hundeskovene kan hunde løbe frit inden for indhegningen, men det er altid en forudsætning, at du har fuld kontrol over hunden. Er din hund ikke helt lydig, så tag den i snor – også i hundeskoven. På denne måde får alle hunde og deres ejere den bedste oplevelse i hundeskoven.

  Der er ikke vand i hundeskoven, så husk vand til din hund.

  Med hund på stranden

  I perioden fra 1. oktober til 31. marts må hunden gå uden snor på stranden. Det gælder naturligvis fortsat, at du har hunden under fuld kontrol.

  Resten af året skal hunden føres i snor, af hensyn til de mange besøgende og dyrelivet. På visse strækninger kan der dog være forbud mod at medtage hund på stranden, så hold øje med skiltningen.

  Med hund i naturen uden for hundeskove

  Du kan lufte den i snor i kommunens skove og på naturarealer, hvor der ikke er afgræsning med for eksempel kvæg. Grunden til, at hunde altid skal være i snor er, at løse hunde kan gøre stor skade. Hundens naturlige jagtinstinkt kan således være svært at styre, og rålam, harekillinger og jordrugende ynglefugle er særligt sårbare.

  Ofte opdager hundeejeren ikke, at hunden har været på gale veje, før det er for sent. Også mange mennesker, specielt børn, kan få skovturen og naturoplevelsen helt ødelagt af løse hunde.

  Husk derfor at have din hund i snor – eller tag den med i hundeskovene.

  Generelt – vis hensyn

  Alle vil gerne have en god oplevelse når de er på tur i naturen, så husk at tage din hunds efterladenskaber med dig – både af hensyn til smittefare, men også for øvrige gæster som for eksempel små nysgerrige børn.

  Sidst opdateret: 21. juni 2022

  Kontakt

  Teknik og Miljø

  Natur

  Østergade 22

  9510 Arden

  E-mail: naturgruppen@mariagerfjord.dk