Gå til hovedindhold
Bolig og Byggeri
Natur og Miljø
Trafik og Veje

Kæmpebjørneklo - bekæmpelse

Hvis du ser en bjørneklo, vil vi rigtig gerne vide det, så vi hurtigst muligt kan få den fjernet. Du giver os besked ved at give os et praj, som du kan indsende via en gratis app eller hjemmesiden.

Indhold

  Bjørneklo – eller kæmpebjørneklo, som den egentlig hedder – er en invasiv plante, der ikke er hjemmehørende i den danske natur. Planten er i stand til at brede sig over store arealer, den udkonkurrerer andre planter, og så er den skadelig for mennesker. Derfor er det vigtigt, at den bekæmpes.

  Bekæmpelse er et fælles ansvar

  Mariagerfjord kommune har vedtaget en indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo. Planen trådte i kraft 1. marts 2016. Indsatsplanen skal være med til at styrke indsatsen for bekæmpelse af kæmpebjørneklo og sikre at kæmpebjørnekloen ikke i fremtiden ødelægger vores natur og udgør en sundhedsrisiko for mennesker.

  Alle grundejere, offentlige som private, er forpligtigede til at bekæmpe kæmpebjørneklo på egen grund. Mariagerfjord kommune bekæmper planten på offentlige arealer og fører tilsyn med, at indsatsplanen overholdes på private arealer.

  Giv os besked hvis du ser en bjørneklo

  Hvis du ser en bjørneklo, vil vi gerne vide det. Giv os besked via Giv et praj på app'en eller på hjemmesiden.

  Sidst opdateret: 20. juni 2022

  Bekæmpelse

  Kontakt

  Park og Vej

  Telefon: 97114245

  E-mail: parkogvej@mariagerfjord.dk