Gå til hovedindhold

Kontant gulerod sætter kolorit på ungdomslivet

Nu kan unge i Mariagerfjord Kommune søge økonomisk støtte til aktiviteter for andre unge

Indhold

  Det skal være endnu federe at være ung i Mariagerfjord. Derfor har fjordkommunens politikere oprettet en særlig pulje, som støtter de unge, der vil lave aktiviteter og tilbud for deres jævnaldrende. Målet er at skabe nye sociale fællesskaber, der sætter ekstra kolorit på ungdomslivet.

  19-årige Lærke Mylund er begejstret for politikernes økonomiske håndsrækning til de unge. Hun ser det som ekstra plus, at de unge selv skal løbe med bolden:

  - Puljen giver os mulighed for at skabe noget, som vi mangler. Hvis vi nu laver noget fedt, så ved vi, at der også er andre, der synes, det er fedt. Og så får vi hjælp fra ungepuljen til at føre det ud i livet, så vi ikke står helt alene med det. Det er fantastisk, og det er særligt fantastisk, at vi skal gøre det sammen med andre unge, fortæller Lærke Mylund. 

  Det er Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse, der har øremærket 40.000 kroner til de unges gode ideer. Det kan for eksempel være sociale eller faglige arrangementer, debatter, foredrag eller aktiviteter inden for musik, teater, design, demokrati, journalistik, litteratur, visuelle medier, sport og natur.

  Udvalgsformand Edin Hajder håber, at de unge står på spring og griber mulighederne for at søge støtte.

  - Vi vil have et levende ungemiljø, så endnu flere unge får lyst til at blive i vores lokalområde. Det har vi blandt andet med Uddannelsesby Hobro, hvor de unge er tæt på det hele. Men vi tror jo på, at de unge er de allerbedste til at hitte på aktiviteter for andre unge og føre dem ud i livet. Derfor håber jeg, at de unge griber mulighederne, som ungepuljen giver, siger Edin Hajder.

  De unge er nøglen til at skabe et attraktiv miljø for unge. Derfor er de unge også med i arbejdet med ungepuljen. Nogle har produceret det grafiske materiale, som findes på uddannelsesinstitutioner og skoler, mens andre deltager i det rådgivende ungepanel, der behandler ansøgningerne og beslutter, hvilke aktiviteter der får støtte.

  - Det styrker vores kultur, at vi selv får mulighed for at lave projekter, som vi har fat i helt fra begyndelsen. Det skaber også noget selvstændighed, at vi er med i alle processer. Derfor synes jeg, det er helt rigtigt, at vi også er med til at vurdere de ansøgninger, der kommer ind til puljen, fordi tilbuddene jo er til os, fortæller Clara Engberg Christensen, som er med i det rådgivende ungepanel.

  Alle unge i aldersgruppen 15-25 år kan søge støtte puljen og hver aktivitet kan få støtte op til 10.000 kroner. Puljen støtter ikke projekter, der har kommercielt sigte.

  Link til ansøgning og hjælp til at søge kan findes på: uddannelsesbyhobro.dk/ungepuljen   

  Sidst opdateret: 5. september 2023