Gå til hovedindhold

Aktiv Fritid føder fællesskab og personlig udvikling

Mariagerfjord Kommunes tilbud 'Aktiv Fritid' er en 'game changer' for mange børn og unge.

Aktiv fritid en historie om fællesskab og personlig udvikling

Astrid i Hobro Vikings lokaler, hvor hun underviser børn og unge i E-sport.

Indhold

  I en verden, hvor fritidsaktiviteter spiller en central rolle i personlig udvikling og socialt samvær, har Mariagerfjord Kommunes tilbud 'Aktiv Fritid' vist sig at være en 'game changer' for mange børn og unge. En af disse unge er Astrid, der gennem Fritidsvejleder Nanna Tange, har fået åbnet en helt ny verden.

  Astrids rejse ind i e-sportens foreningsverden begyndte med en blanding af nervøsitet og usikkerhed. 

  -Jeg tror ikke, jeg var kommet afsted, hvis ikke Nanna havde taget med mig første gang, siger Astrid.

  Nanna tog Astrid under sine beskyttende vinger og sikrede, at hun fik en tryg og god start. Denne første oplevelse blev en milepæl, der gav Astrid modet til at fortsætte på egen hånd.

  Denne uundværlige støtte har været afgørende for Astrid, der nu deltager aktivt i e-sportsforeningen Hobro Vikings, hvor hun på ganske få måneder gik fra at være medlem, så hjælpetræner og senere træner for klubbens Fortnite hold samt 'Minigamerne'. Her har hun udviklet både sine færdigheder og sin selvtillid.

  Brian Svanholm, formand for Hobro Vikings, har også bemærket denne fantastiske udvikling og fremhæver, hvor meget Astrid har vokset i rollen:

  -Jeg tror helt sikkert, hun er meget mere autoritær nu, end hun var dengang.

  Det er der ingen tvivl om. Astrid nikker selv genkendende til denne udvikling.

  Den positive indflydelse fra e-sporten har strakt sig langt ud over selve fritidsaktiviteterne. Astrid har oplevet markante forbedringer i sin hverdag og sit sociale liv.

  -Det har gjort det lettere at gå i skole og finde nye venner, forklarer hun.

  Brian understreger også, hvordan Astrid har taget imod vejledning og brugt den konstruktivt:

  -Hun lærer, hvordan jeg håndterer forskellige situationer, og hun æder det bare råt. Det er helt vildt. Hun er blevet rigtig god til at tage imod og håndtere udfordringer, siger Brian Svanholm formand for Hobro Vikings.

  Fra nervøs pige til rollemodel

  Astrids personlige rejse er en inspirerende historie om transformation. Fra at være en nervøs pige, der tøvede med at deltage alene, har hun nu udviklet sig til en rollemodel for andre unge i klubben.

  -Det er ret interessant at tænke på, at jeg startede med at være nervøs for at tage alene ned til e-sport, og nu får jeg at vide, at jeg er god med børnene, siger Astrid med stolthed.

  Brian Svanholm er begejstret over at have Astrid i klubben. Hendes naturlige evne til at kommunikere og hjælpe andre gør hende til en uvurderlig ressource.

  -Det er fedt at have en som bare tager det til sig. Hun har virkelig bevist noget, og hun kan det, hun gør. Hun er kun 16 år, men har allerede en stor indflydelse, siger Brian og understreger, at Astrid ikke kun mestrer spillet teknisk, men også udviser en stærk evne til at lede og vejlede andre.

  Varige relationer og personlig udvikling

  Tilbuddet Aktiv Fritid handler om langt mere end blot at introducere børn og unge til nye aktiviteter. Det fokuserer på at skabe varige relationer og styrke den enkeltes tro på egne evner. Astrid har nu påtaget sig rollen som træner og fungerer som et lysende forbillede for andre unge.

  -Jeg tror også, at det har hjulpet mig med at være mere åben og have mere gåpåmod i forhold til diverse udfordringer, siger Astrid.

  Brian pointerer vigtigheden af unge trænere som Astrid, der kan relatere til klubbens medlemmer på en unik måde. Unge trænere besidder en indsigt og entusiasme, som er uundværlig for klubbens succes. Nanna, som har spillet en central rolle i Astrids introduktion til Hobro Vikings, understreger vigtigheden af den første støtte og opfordrer andre til at søge vejledning, når det er nødvendigt.

  For Astrid har støtten været altafgørende. Uden den hjælp, hun modtog, ville hun aldrig have taget springet. Hun opfordrer andre til at prøve nye ting og minder om, at der er hjælp at hente, hvis man ikke er tryg ved at skulle afsted alene første gang.

  Brian slutter af med en opfordring til andre unge, der overvejer at starte til e-sport:

  -Kom nu bare derned. Det kommer til at gå helt af sig selv. Hvis man kan lide det, man laver, bliver man også god til det. Her tænker jeg ikke kun på spillet, men også god til at deltage i det sociale.

  Aktiv Fritid viser, hvor vigtigt det er med tilbuddet om støtte og vejledning i unges liv. Det handler ikke kun om fritidsaktiviteterne, men også om det sociale fællesskab og den personlige udvikling, som gør en forskel. Astrids historie er et inspirerende eksempel på, hvordan en hjælpende hånd kan føre til nye venskaber, øget selvtillid og en positiv udvikling i både skole og fritid.

  -Så næste gang du overvejer at prøve noget nyt, husk, at der er hjælp at hente, og at du ikke behøver at tage det første skridt alene. Aktiv Fritid er her for at hjælpe på vej - ligesom det hjalp Astrid, slutter Brian Svanholm

  Sidst opdateret: 8. juli 2024