Gå til hovedindhold

Børns feriesjov hitter trods brugerbetaling

Brugerbetaling hæmmer ikke børnenes appetit på en sjov vinterferie i Mariagerfjord Kommune

Indhold

  I vinterferien kan godt 230 skolebørn i Mariagerfjord Kommune glæde sig til en sjov uge med masser af aktiviteter. Som noget nyt må forældrene til lommerne med et beløb mellem 75 til 150 kroner. Heldigvis har brugerbetalingen ikke hæmmet interessen for fjordkommunens vinterferiesjov. Det glæder Maria Bisgaard, som er tovholder på tilbuddet, der byder på alt fra hesteridning, tennis, dykning, laserskæring og kreahygge.

  - I år er vores nabokommune Rebild ikke med til at arrangere Aktiv Ferie. Sammenholdt med en oplevelse af for mange afbud til de gratis aktiviteter har vi indført en beskeden brugerbetaling. Det er dejligt at se, at der stadig er stor interesse for at være med, skønt forældrene nu skal bidrage økonomisk til tilbuddet, siger Maria Bisgaard.

  Gode oplevelser i rygsækken

  Ifølge Maria Bisgaard lægger Mariagerfjord Kommune vægt på, at alle børn skal have mulighed for at have en sjov vinterferie, så de vender tilbage til skolebænken med gode oplevelser og nye venskaber i rygsækken. Derfor står kommunen også klar med hjælp, hvis det kniber med at betale for tilbuddet for nogle forældre.

  - Forældrenes økonomiske situation må ikke være en barriere for deres børn. Hvis pengene er små, kan vores fritidsvejleder Nanna Tange hjælpe med et tilskud fra kommunens frikortsordning, siger Maria Bisgaard.

  Maria Bisgaard understreger, at brugerbetalingen på ingen måde påvirker kvaliteten af de aktiviteter, som Mariagerfjord Kommune og de mange lokale aktører tilbyder kommunens skolebørn. Arrangørerne er fortsat opsat på at levere gode og mindeværdige ferieoplevelser til børnene.

  Stadig få pladser

  Selvom der traditionen tro har været rift om pladserne, er der stadig enkelte hold med ledige pladser. Der er således stadig mulighed for at være med, hvis man for eksempel har lyst til at prøve kræfter med tennissporten, vil blive klogere på salt eller har lyst til at game dagen og natten lang. Forældre og børn kan få fingrene i de ledige pladser på hjemmesiden www.aktiv-ferie.nu.

  Det er 17. år, at Aktiv Ferie løber af stablen i Mariagerfjord Kommune, som kommunen og lokale foreninger og kulturinstitutioner står bag. Samspillet mellem aktørerne betyder, at der kan udbydes et mangfoldigt og engageret ferieprogram for børnene, der er geografisk jævnt fordelt over hele kommunen.