Gå til hovedindhold

Transport

Søg tilskud til en handicapbil, et handicap parkeringskort, bestil flextrafik eller et ledsagekort til kollektiv transport.

Her kan du også se, hvor vi tilbyder handicapvenlige toiletter og handicapparkeringspladser.

Indhold

  Du har mulighed for at søge tilskud til en handicapbil, et handicap parkeringskort, bestille flextrafik eller et ledsagekort til kollektiv transport.

  Bevar fleksibiliteten i hverdagen

  Hvis du har et fysisk eller psykisk handicap, som i høj grad forringer din evne til at færdes, kan du søge kommunen om støtte til en handicapbil samt tilskud til indretning af bilen.

  Din funktionsnedsættelse skal være af en så væsentlig grad, at du er afhængig af en bil for at:

  • Opnå eller fastholde et arbejde
  • Gennemføre en uddannelse
  • Deltage i aktiviteter

  Kommunen vil vurdere din ansøgning ud fra en samlet vurdering af dit helbred, dine sociale forhold og din evne til at færdes, for eksempel din gangdistance. Desuden vil kommunen vurdere, om dit transportbehov kan dækkes bedre på anden vis, for eksempel med individuel handicapkørsel.

  Parkeringskort

  Har du nedsat funktionsevne og kort gangdistance kan du købe et handicapparkeringskort. Det giver mulighed for at parkere på et offentligt område i længere tid og flere steder, end andre bilister må.

  Husk at et parkeringskortet er personligt og udstedes til både børn og voksne med handicap. Kortet skal altid ligge synligt i forruden af bilen.

  Handicapvenlige toiletter og parkeringspladser

  For dig, der har særlige behov i hverdagen, er det vigtigt at kunne planlægge din tur. Her på siden kan du se, hvor vi tilbyder handicapvenlige toiletter og handicapparkeringspladser. De viste toiletter og parkeringspladser vedligeholdes af kommunen på offentlige arealer.

  Se handicapvenlige toiletter og parkeringspladser

  Du kan zoome ind på kortet for at se, hvor vi har handicapvenlige toiletter og hvor vi har handicapparkeringspladser.

  Parkeringspladser
  Parkeringspladserne er markeret med et P-symbol. Når du zoomer ind på symbolet, får du vist hvor mange handicapparkeringspladser, der findes de enkelte steder.

  Generelt gælder der for alle de offentlige parkeringspladser i kommunen, at det er gratis at parkere. Til hver parkeringsplads er informationer om antal pladser, antal handicapparkeringspladser og tidsbegrænsninger, hvis der er nogen.

  Ved de mest centrale og benyttede parkeringspladser er der indført tidsbegrænsninger for at tilgodese de besøgende og handlende.

  Toiletter
  Handicapvenlige toiletter er markeret med en grøn eller blå cirkel.

  Sidst opdateret: 12. oktober 2022

  Kontakt

  Trafik og Anlæg

  Telefon: 97113000

  E-mail: Trafik@mariagerfjord.dk