Gå til hovedindhold

Kontorelev ved Mariagerfjord Kommune

Læs om kontoruddannelsen, og hvordan du kan blive kontorelev i Mariagerfjord Kommune. Vi ansætter hvert år to kontorelever med speciale i offentlig administration.

Indhold

  Kontorelever

  Uddannelsen som kontorelev med speciale i offentlig administration tager to år, og giver dig en god kombination af både skoleophold og arbejde med løn under hele forløbet. I løbet af de to år kommer du typisk til at sidde i tre afdelinger – otte måneder hvert sted.

  Som kontorelev hos os, bliver du en del af en stor organisation bestående af ca. 4.000 medarbejdere fordelt i hele kommunen.

  Uddannelsesvejlederne og din personlige vejleder i den enkelte afdeling sørger for, at du får et bredt, udfordrende og lærerigt uddannelsesforløb med ansvar og egne opgaver.
  Du bliver også en del af en elevgruppe med et stærkt sammenhold.

  Adgangskrav

  For at blive kontorelev hos os, skal du som minimum have bestået, eller inden opstart forvente at bestå én af nedenstående uddannelser:

  • Kombineret erhvervs- og gymnasial uddannelse (EUX Business) - rettet mod kontor
  • Højere Handelsuddannelse (HHX)
  • Handelsskolens Grunduddannelse (HG)
  • Gymnasial uddannelse (HTX, STX og HF) - suppleret op med 5 ugers EUS-forløb
  • Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du opfylder adgangskravene, anbefaler vi, at du kontakter din lokale handelsskole.

  Formaliteter

  Dine vejledere hjælper dig med at opnå alle de mål, som er fastlagt for kontoruddannelsen. Du får udleveret en praktikplan, og din vejleder står til rådighed som sparringsperson under hele uddannelsesforløbet.

  Mød kontoreleverne ved Mariagerfjord Kommune

  Anne Hansen, 32 år, 1. års elev

  Min baggrund: Pædagog. Derudover har jeg en STX + 5 ugers EUS forløb
  1. år – Børn, Uddannelse og Arbejdsmarked
  2. år – Borgerservice samt skolesekretær på Søndre Skole

  Det bedste ved at være kontorelev i Mariagerfjord Kommune er, at jeg kommer ud og prøver kræfter med forskellige afdelinger, som jeg selv har indflydelse på. Det er både spændende at komme i en afdeling, hvor min interesse allerede ligger, og samtidig opdage en ny afdeling med dertilhørende opgaver. Uanset afdeling elsker jeg, at være med til at skabe værdi for borgerne. Når jeg oplever, at kunne hjælpe en borger, så giver mit arbejde stor mening. Det er fedt at få en masse ny faglig viden – både på skolen, men især igennem mine dygtige kolleger, som altid er klar til at lære fra sig. Derudover er der et fantastisk elevfællesskab, hvor vi bruger og hjælper hinanden. Det er guld værd, at have nogle at følges med og støtte sig op af gennem uddannelsen.

  Anne Hansen - 1. års elev
  Anne Hansen

  Anne Hansen

  Sofie Norr Bjørn, 30 år, 1.års elev

  Min baggrund: HG uddannelse og butik

  1.år – Løn og Driftsøkonomi
  2.år – Børn, Uddannelse og Arbejdsmarked

  Noget af det jeg godt kan lide ved, at være elev ved Mariagerfjord Kommune er, man får egne ansvarsområder hvor man får lov at arbejde selvstændigt. Ved Mariagerfjord Kommune bliver man udfordret ved at komme rundt i forskellige afdelinger hvor man møder kompetente kollegaer, som gerne vil lære fra sig. Jeg synes det er fedt, at man bliver taget så godt i mod og bare bliver en del af holdet.

  Sofie Norre Bjørn - 1. års elev
  Sofie Norr Bjørn

  Sofie Norr Bjørn

  Camilla Olesen, 31 år, 1. års elev

  Min baggrund: EUX business

  Min afdeling: 1.år – Skolesekretær på Arden Skole.

  Noget af det jeg syntes som er fedest ved at være kontorelev hos Mariagerfjord kommune er alle de forskellige afdelinger vi kan komme rundt i, lige nu sidder jeg på Arden skole hvor jeg til dagligt laver en hel del forskellige administrative opgaver, og så er vi jo som sekretærer de første alle møder når de kommer ind på skolen eller ringer ind til os, hvilket jeg syntes er super fedt fordi man aldrig helt ved hvad dagen bringer. Fordelen ved at komme omkring så mange forskellige afdelinger er, at når vi er færdiguddannede som kontorelever, så har vi en meget bred erfaring inden for mange forskellige områder, hvilket jeg personligt ser som en kæmpe styrke fremadrettet.

  Camilla Olesen - 1. års elev
  Camilla Olesen

  Camilla Olesen

  Sidst opdateret: 23. marts 2023