Gå til hovedindhold

Adgangsforhold

Du behøver ikke hjælpe din skraldemand med at slæbe. Men du må meget gerne gøre det så nemt som muligt for ham at passe sit arbejde. Det gør du ved at sørge for, at der er fri adgang til dine beholdere.

Indhold

  Hjælp din skraldemand

  Skraldemanden tømmer rigtig mange affaldsbeholdere hver dag. Hvis du sætter din affaldsbeholder frem og skaber let adgang, hjælper du skraldemændene med at klare det daglige arbejde hurtigt og sikkert. 

  Det er vigtigt at dine beholdere er placeret, så skraldemanden kan tømme dem.

  Sådan kan du hjælpe din skraldemand

  Du behøver ikke at hjælpe din skraldemand med at slæbe, men du må meget gerne gøre det så nemt som muligt for ham at passe sit arbejde. Det gør du ved at sørge for, at der er fri adgang til dine beholdere og ved at følge følgende anvisninger:

  • Affaldsbeholderne skal stå på et fast underlag af fliser, asfalt eller lignende.
  • Håndtagene skal vende ud mod skraldemanden.
  • Adgangsvejen skal være plan og jævn med kørefast underlag som fliser eller asfalt. 
  • Adgangsvejen skal være mindst 0,90 meter bred og mindst 2 meter i frihøjde.
  Husk også:
  • at tænde lys i den mørke tid
  • at rydde vejen for sne og is
  • at døre og låger skal kunne stå åbne af sig selv
  • at biler, cykler, barnevogne og andet ikke må stå i vejen
  • at hunden ikke må være ude
  Når pladsen er trang

  Kan du ikke opfylde adgangskravene, skal du stille dine beholdere ud til skel før tømningsdagen. Vær desuden opmærksom på, at der gælder særlige regler, hvis der er trapper eller stigninger på vejen til dine beholdere. 

  Ligger dit hus lidt væk fra den offentlige vej, skal du sørge for, at skraldebilen kan køre hele vejen. Vejen skal være farbar, og der skal være en vendeplads med god plads til bilen, træer og buske må ikke hænge ind over vejen.

  Se film om hvordan du sikre de rigtig adgangsforhold til dine affaldsbeholdere.

  Vintervejr og adgangsveje

  Når vintervejret sætter ind, er det vigtigt, at adgangsvejen er saltet og/eller ryddet for sne og/eller is, så skraldemanden på forsvarlig vis kan hente affaldsbeholderne. Har du ikke mulighed for at få saltet/ryddet adgangsvejen for sne og is, skal beholderne sættes frem til nærmeste farbare vej.

  Du kan desværre også komme ud for, at selvom der er ryddet og/eller saltet på din matrikel, at dine beholdere ikke bliver tømt. Dette kan ske, hvis kørebanen ikke er ryddet/saltet.

  Hvis der kommer store mængder sne, er det vigtigt at sørge for, at der er hul i snevolden mellem fortov og kørebanen. Er der ikke lavet hul i snevolden mellem fortov og kørebanen, kan skraldemanden ikke tømme beholderen, da den er alt for tung at trække hen over sneen. 

  Det er skraldemanden, der vurderer når der ligger sne/is, om han på forsvarlig vis kan hente affaldsbeholderen på sin standplads. 

  Læs mere om grundejerens forpligtigelser ud for egen matrikel.

  Sidst opdateret: 9. marts 2023