Gå til hovedindhold

Botilbud i Mariagerfjord Kommune

Der findes forskellige slags botilbud til personer med fysiske og psykiske udfordringer.

Menu

Indhold

  Botilbud Enggården

  Botilbud Enggården ligger naturskønt i udkanten af Mariager. Der er kort afstand til indkøbsmuligheder i Mariager centrum. Lige ved døren er der busforbindelser til Hobro, Randers og Hadsund.

  Boliger til borgere med fysiske eller psykiske handicap
  Botilbuddet er for dig, der har fysisk eller psykisk nedsatte funktioner og derfor har behov for hjælp i hverdagen. Rammerne i boligerne er velegnet, hvis du har et fysisk handicap.

  Botilbuddet er placeret i Mariager.

  Boligen

  Botilbuddet er et et-plans byggeri med 18 fuldt udstyrede lejligheder. 12 lejligheder ligger under samme tag med indgang fra fællesarealer. Seks lejligheder er fritliggende med egen indgang.
  Der er fælles stuer og køkkener samt mindre hobbyrum. Boligerne udlejes efter almenboligloven.

  Faglig tilgang

  Vores faglige tilgang hviler på en neuropædagogisk viden, hvor vi har fokus på de ressourcer og de udfordringer, den enkelte har.

  Vi anvender KRAP (kognitiv, ressourcefokuseret, anerkendende pædagogik) som fælles metoderamme: Socialstyrelsen - Om metoden KRAP

  Vi kvalitetssikrer ligeledes indsatserne ved brug af KRAP.
  KRAP som metoderamme er desuden med til at forebygge magtanvendelse.

  Målgruppen

  Botilbud Enggården er et tilbud under Handicap i Mariagerfjord kommune, der egner sig til voksne med varierende fysisk og psykisk udviklingshæmning, samt borgere med erhvervet hjerneskade.

  Vi tilbyder individuel støtte med fokus på udviklingsmuligheder for den enkelte borger, hvor vi har sigte på et voksenliv, der giver mening, om muligt med udflytning til egen bolig.
  Vi arbejder i hverdagen aktivt med, at den enkelte borger opnår mest mulig selvstændighed i forhold til at træffe aktive valg i hverdagen. Vores kerneopgave er at guide, skabe mestring samt gode rammer for trivsel og udvikling til målgruppen.

  Botilbud Enggården

  Fjordgade 16A

  9550 Mariager

  97115496

  Botilbud Hadsund

  Botilbuddene Aalborgvej/ Hedevej er beliggende ca. 1 km fra Hadsund centrum. Herfra er der gode muligheder for offentlig transport.

  Botilbud til dig med fysisk eller psykisk nedsatte funktioner

  Botilbuddet er målrettet dig, der har en fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne og derfor har behov for hjælp i hverdagen.

  Botilbuddet er placeret i Hadsund.

  Boligen

  Boligerne er fordelt på to adresser, som ligger lige ved siden af hinanden.

  Botilbuddet på Aalborgvej 23A består af fire et-rums lejligheder på 30 m2 og et fællesrum. Alle lejligheder har deres eget tekøkken, soveværelse og badeværelse.

  Botilbuddet på Hedevej 2 består af seks lejligheder på 45 m2 og et fællesrum. Alle lejligheder har et stue/køkken alrum, et soveværelse og et badeværelse.

  Boligerne udlejes efter almenboligloven.

  Faglig tilgang

  I vores arbejde tager vi udgangspunkt i relationspædagogikken og neuropædagogikken. Når vi yder praktisk hjælp i dagligdagen, gør vi det ud fra en anerkendende tankegang. Vi tror på at anerkendelse fremmer din oplevelse af livskvalitet og selvstændighed.

  Du kan finde en nærmere beskrivelse af botilbuddet og læse tilsynsrapporter på tilbudsportalen.

  Botilbud Aalborgvej/Hedevej

  Hedevej 2

  9560 Hadsund

  97 11 57 90

  Botilbuddet er centralt beliggende i Hadsund by, hvor boligerne deler bygning med Hadsund Sundhedscenter. Der er kort afstand til butikker, banker og havnen. Der er gode muligheder for kollektiv trafik lige i nærheden.

  Botilbud til voksne med fysiske eller psykiske udfordringer
  Botilbuddet er tiltænkt dig, der har et fysisk eller psykisk nedsat funktionsniveau og derfor har behov for hjælp i hverdagen. Lejlighederne og fællesarealer er velegnet, hvis du har et fysisk handicap.

  Botilbuddet er placeret i Hadsund.

  Lejlighederne

  Botilbud har 12 lejligheder på ca. 45 m2 fordelt på to etager med elevator. Lejlighederne er indrettet med stue/køkken, soveværelse og badeværelse. Fra de enkelte boliger er der adgang til fællesarealer. Det er muligt at benytte sundhedscenterets faciliteter.

  Boligerne udlejes efter almenboligloven.

  Faglig tilgang

  Når vi yder praktisk hjælp i dagligdagen gør vi det ud fra en anerkendende tankegang. Vi tror på, at anerkendelse fremmer din oplevelse af livskvalitet og selvstændighed.

  Du kan finde en nærmere beskrivelse af botilbuddet og læse tilsynsrapporter på Tilbudsportalen.

  Botilbud Vestergade

  Vestergade 4

  9560 Hadsund

  97114250

  Botilbud Kirketoften

  Botilbud Kirketoften er beliggende i smukke omgivelser tæt på Østerskoven og i gåafstand til fjorden i det østlige Hobro. Der er gode muligheder for offentlig transport lige uden for døren.

  Boligtilbud til voksne

  Botilbud Kirketoften er målrettet dig, der har en betydelig og varig nedsat funktionsevne og er i alderen fra 18 år og op. Du skal have et betydeligt og varigt behov for hjælp og guidning til alle dagligdags funktioner døgnet rundt, eksempelvis skal du have brug for hjælp til at skabe struktur og overskuelighed samt behov for hjælp til at komme fra A til B.

  Botilbuddet er placeret i Hobro.

  Botilbuddet

  Tilbuddet er opdelt i fire huse. I hvert hus er der syv lejligheder, der er placeret omkring et 130 m2 stort fællesareal. Lejlighederne er cirka 50 m2 store og består af en stue/ tekøkken, et soveværelse samt badeværelse. Lejlighederne er alle handicapvenlige.

  Fællesarealet i husene består af en stue og et køkkenalrum. Her tilberedes alle måltider i et samarbejde mellem personalet og de beboere, der har lyst.
  I tilbuddet findes der desuden et centerområde med administration og personalefaciliteter samt aktivitetsrum.

  Som beboer har du mulighed for at deltage i aktiviteter, der foregår på Kirketoften. Mange visiteres til samvær- og aktivitetstilbud Mariagerfjord, der ligger 10 minutters gang fra botilbuddet
  Boligerne udlejes efter almenboligloven.

  Faglig tilgang

  På Botilbud Kirketoften har vi fokus på at tilbyde dig en helhedsorienteret indsats, der skal tilgodese dit individuelle behov i forhold til din alder, dit handicap og dine interesser. Vores pædagogiske vision er at skabe en oplevelse af genkendelighed og livsglæde i hverdagen. Vi tilbyder rammer for et godt og trygt liv og tager udgangspunkt i dine ressourcer og behov.

  Du kan finde en nærmere beskrivelse af botilbuddet og læse tilsynsrapporter på Tilbudsportalen.

  Botilbud Kirketoften

  Kirketoften 6

  9500 Hobro

  97115830

  Botilbud Kærvej

  Bo - og aktivitetstilbud Kærvej ligger i Onsild og er inddelt i 3 huse - Blåvad, Rødvad og Grønvad.

  Botilbud til voksne med autismespektrum
  Botilbud Kærvej er et døgndækket tilbud målrettet voksne borgere med en diagnose inden for autisme området (ASF). Der er plads til i alt 15 beboere fordelt på 3 huse.

  Botilbuddet er placeret i Sønder Onsild udenfor Hobro.

  Lejlighederne

  En typisk lejlighed består af et lille tekøkken, soveværelse, badeværelse og stue med udgang til egen lille terrasse. I tilknytning til lejlighederne ligger et fælles areal bestående af køkken/alrum og opholdsstue. Boligerne udlejes efter almenboligloven.

  Faglig tilgang

  Vi arbejder systematisk med at skabe en overskuelig, tydelig, forudsigelig og tryg hverdag for dig. I vores arbejde tager vi udgangspunkt i TEACCH metoden for at skabe mening, læring og udvikling for dig og dit liv.

  Du kan finde en nærmere beskrivelse af botilbuddet og læse tilsynsrapporter på Tilbudsportalen.

  Botilbud Skivevej

  Botilbud Skivevej er centralt beliggende i Hobro by. Boligerne ligger naturskønt op af Vester Fjord. Der er kort afstand til forretninger, ligesom der er kollektiv trafik i nærheden.

  Botilbud til dig, der har fysiske eller psykiske udfordringer

  Botilbuddet er til dig, der har psykisk nedsat funktionsniveau og derfor har behov for hjælp i hverdagen. De fysiske rammer på Skivevej er ligeledes velegnede, hvis du har et fysisk handicap.
  Vi tilbyder individuel støtte, således den enkelte oplever at bo godt og have et voksenliv med meningsfuldt indhold. Vores kerneopgave er at støtte borgere til at mestre livet.
  Borgere med udadreagerende adfærd er ikke i målgruppen til Skivevej. Skivevej er ikke et velegnet tilbud til borgere med en sådan problemskabende adfærd.

  Lejlighederne

  Botilbud Skivevej består af 18 boliger med stue/tekøkken, soveværelse og badeværelse. Hver lejlighed er cirka 50 m2 med egen terrasse tilknyttet hver lejlighed. Skivevej er opdelt i to levegrupper med hver deres fælles boligareal. Alle boliger ligger i stueplan.

  Boligerne udlejes efter almenboligloven via Hobro Boligforening.

  Faglig tilgang

  På Skivevej tager vi udgangspunkt i dine ønsker og behov i en anerkendende tilgang.
  I dagligdagslivet har vi altid fokus på mest mulig egen mestring, således den enkelte oplever at være aktiv i eget liv.

  Vores faglige tilgang baseres på den neuropædagogiske viden. Med de ressourcer og udfordringer den enkelte har, tilpasser vi vores støtte herefter.

  Den fælles metode referenceramme, vi tager afsæt i, er KRAP. KRAP står for kognitiv, ressourcefokuseret, anerkendende pædagogik. Du kan læse mere om KRAP på Socialstyrelsens hjemmeside. 

  Vi kvalitetssikrer således indsatserne med løbende evaluering af indsatsen med den enkelte borger.

  Læs tilsynsrapporten fra Botilbud Skivevej her.

  Botilbud Skivevej

  Skivevej 27

  9500 Hobro

  97115253

  Sidst opdateret: 26. september 2022